Merhaba,
Birkaç gün önce de çok benzer bir soru vardı ama basiretim bağlandı, bulamadım bir türlü.

Ben çalıştığım yerden iki aylık deneme süresi dolmadan ayrıldım. Son tam maaşımı aldım, bunun üzerinden 7 gün sonra ayrılmış oldum. Yani 7 günlük ücretin de ödenmesi gerekiyor. Maaş gününün üzerinden bir hafta geçti, ama bir hareket yok. Şimdi bu durumda notere gidip ihtar çektirebilir miyim?

Yapabilirsem eğer;

-"...aa.6.2023 tarihinden bb.6.2023 tarihine kadar olan ödenmeyen maaş ücretleri ve diğer işçilik hak ve alacaklarının tarafıma ödenmesi, aksi takdirde tahsili için yasal yollara başvurulacağını tarafınıza ihtar ederiz" yeterli/uygun mudur?
-Bana en yakın notere gitsem olur mu?
-Üç kopya gerekiyormuş (ben, noter, şirket), ben üç kopya yazdırıp notere gitsem olur mu?
-Başka hususlar, dikkat edilecek noktalar, ayrıntılar var mı?
Teşekkürler.

 

üç sorunuza da cevap evet

lamentoftheperishingroses

hocam notere para vermek yerine hemen arabulucuya başvursan 0 maliyetle alacağına kavuşman daha uygun olur

lavinia

Hocam bana kalırsa hiç ihtar çekme şu durumda , arabulucuk da şuan için bence senin ihtiyacın değil , kaldı ki arabulucu da ücret isteyecek senden.

Sadece şöyle düşün işyerinin bir maaş günü var ve tüm maaşlar o gün ödeniyor , 1500 kişinin çalıştığı bir fabrika da hergün 6 7 tane çıkış olur ama aynı gün hemen hesabı kapatmaz kimse.

Ama Maaş günün gelir sana herhangi bir ödeme yapmazlarsa o zaman o çalıştığın gün için itirazlarını ve ihtarını çekmen daha mantıklı bana göre , takdir senin

sarkgarb
1

mobil görünümden çık