[q]
(1) 

ingiltere vize sorusu

owaki #1560253
ankaradaki 3 üniden birinde son sınıf lisans öğrencisiyim, daha önce covid yüzünden online katıldığım bi etkinlikle ilgili olarak, ingiltere merkezli çok bilindik bi kurum, başka bir etkinlik düzenliyor ve beni de londraya davet ediyor 1 gün için ekim ayında.

bu ara gündemde ab vatandaşıyla evli olup, konferans için google'dan davet aldığı halde almanyaya vize alamayan kadın gibi birsürü örnek var da, nası olur bu vize işi, hiç yurtdışında çıkmadım ama ingilterenin çok pimpirikli olduğunu duyuyorum.

yeşil pasaportum var. beni kurumun davet ettiğini kanıtlayabilirim.

ne yapmam lazım? vize alamama ihtimalim var mı, bunun kuralı kaidesi nedir?

 

İngiltere'den diğerleri kadar korkma. Randevu da bulunuyor, biz geçen 1 haftada öğrenci + dependant vizesi aldık yani sonuç 3 haftada gelir derlerken 1 haftada geldi. Turist vizesinde daha kasıyorlar mı bilmiyorum tabii.

Burada öğrenci olduğunu kanıtla, karşı taraftan davet mektubu al kalacak yerini vs. ayarlıyorlarsa ve mektupta yazarsa süper. Online formda seyahat tarihini de doğru şekilde belirtirsin en sonda ek/not kısmı var şu tarihte gidip döneceğim diye not edebilirsin bence.

Alamama ihtimalin her zaman var ama bankada seyahatin için yeterli para, döneceğine dair kanıt vs. koyduğunda verirler bence. En kötü ihtimalle başvuru parasını yakmayı göze alabileceksen başvur tabii.

(inceleyen memur yeşil pasaportun olayını bilen biri olur mu bilmiyorum ama bilirse normalde avrupaya vizesiz gidebilen kişi kaçak kalacak olsa avrupaya giderdi diye akıl yürütebilir)

nhk ni youkosu
1

mobil görünümden çık