eyy duyuru ahalisi,

kardeşimin sattığı araçtan hgs sökmeye çalıştık ancak sökemedik. alan arkadaş da "yırtmayın kötü görünür, iptal edersiniz" dedi. haklıydı, ama biz iptal etmedik mal gibi, plakayı değiştirdik. bu da kardeşimin mallığı, "yeni hgs ile uğraşmayayım plakadan okur" dedi.

bugün farkettik ki aracı alan arkadaşın izmir-istanbul otoyol ücretlerini ödemişiz, 928 tl :) hesap ekstresinde geçiş bildirimlerinin yanında yeni aracımızın plakası yazıyor. otoyol a.ş.'yi aradık, izel adlı arkadaşımızı tatlı tatlı "ben yakaladığımdan alırım paramı hocam, ister rfid etiketin numarası, ister plaka" dedi. bence makul değil ama öyleymiş. rfid etiketi + plaka bilgilerinin ikisi birden tutarlı olursa ancak ödeme alınabilir diye düşünmüştük biz plaka değişikliği yaparken ama "herhangi birisi" imiş. ödemem geri dediler. sattığımız adama da ulaşamıyoruz.

olan oldu bizim açımızdan. deneyim paylaşalım, bizim gibi yapmayın, sattığınız araçtan hgs yi ya sökün ya da hemen iptal edin.

 

geçmiş olsun hocam güzel ders yazan eline sağlık

basond

Geçmiş olsun.
Kulağımıza da küpe olsun.

Mirket

çok geçmiş olsun. adama nasıl ulaşamıyorsunuz telefonları mı açmıyor?

bu hgs etiketini insanların neden cama yapıştırdığını daha doğrusu bu etiketi neden kullandığını anlayamıyorum. plakadan okuyor zaten sistem.

yazar yazmaz yazan yazar

teşekkürler arkadaşlar.

@yazar yazmaz yazan yazar, bir kez ilettik konuyu "arıcam ben sizi" dedi, bir daha açmadı. aracı biz 2018 de almıştık, o tarihlerde plakadan otomatik okuma bu kadar "kesin" değildi malesef.

screamshot

plakadan okur nasilsa diye etiket yapistirmayanlar giriste sistem plakayi okuyamamis olursa cikista en uzun mesafe ucreti aliyor bilginiz olsun :)

tahtakafa
1

mobil görünümden çık