bir bankaya ve vergi dairesine ihbarda bulunmak istiyorum ama bunu benim yaptığımın bilinmesini istemiyorum. isimsiz mektup diye bir şey artık yokmuş. nasıl yapabilirim?




 

Mektup yazar, pul yapıştırır, ptt önlerindeki posta kutusuna atarsın. Ya da yine mektup yazar, ptt'de vezneden verirsin, kimlik soracaklarını sanmam.

Soichiro Honda

vergi dairesini bilemiyorum ama banka kolay. sahte bir email adresi alıp, resmi web sitelerinde yer alan iletişim mail adreslerine ya da o email adresiyle açacağınız bir linkedin profiliyle yine şirkette konuyla ilgili olabilecek kişilere mesaj atabilirsiniz.

sirkelimon

İsimsiz ihbarınızı cimere yapabilirsiniz. Aksi halde kimse dikkate almaz. Info adresine gelen isimsiz mailler genelde ya silinir ya da spma'e düşer. O yüzden en iyisi cimere başvurmak.

kaptan memo

Ekşide okumuştum: beni kayıtsız çalıştırıyorlar diye şikayet ediyorlar. İlgili merci inceleyip 'inceledik, orada böyle biri çalışmıyormuş' minvalinde şikayete reddiye yazıyor. Bir de yillar önce bir tekstil mağazası fiş isteyince 'fiş vermiyoruz da bu hediyelerden veriyoruz' deyip kasa yanında toka vb gibi bi şeyler veriyordu. Israrla fişimi aldım ve vergi dairesine şikayete gittim 'fişini almışsan sorun yok' tarzında cevap verdilerdi.
Demem o ki verginin kaçırıldığını suç üstü yapacaksınız ya da kaydedeceksiniz ki kaale alsınlar.

abbabaabbaababbabaababbaabbabaab
1

mobil görünümden çık