Merhabalar. Bir mesleğim var ve aktif olarak çalışıyorum. İşim haricinde yaklaşık üç yıldır e-ticaret yapıyorum. Buna e-ticaret demem ne kadar doğru bilmiyorum ama ürün satışını sadece İnstagram, sahibinden, letgo gibi platformlarda gerçekleştiriyorum. Belirli bir kalitede ürün satıyorum ve bir müşteri kitlem de oluştu. Aylık neredeyse maaşımın 1/4 kadar bir gelirim oluşuyor. Mesleğimden çok yaptığım ticareti daha çok seviyor ve ilgileniyorum. Severek yapılan bir işten para kazanmak çok mutluluk verici.
Bunların yanında ürün satışlarım genelde lokal kalıyor. Bulunduğum il ve çevre illere satışım oluyor, ancak ben satışlarımı Türkiye geneline yaymak istiyorum. Bunun için neler yapabilirim? Trendyol gibi platformlarda dükkan açmak gibi fikirler geliyor aklıma ama bu ticaretten elde ettiğim kar maaşım kadar değil ve bunun yanında sigortayı saymıyorum bile. Başkası üzerine açsam sevmediğim şeyler. Milletin peşine rica minnet koşmak da istemiyorum.
Bu noktada önerebileceğiniz şeyler nelerdir.
Satışını yaptığım ürün canlı süs bitkileri.

 

sahis sirketi kurup platformlarda satis yapabilirsiniz bu sirada mevcut isinizden ayrilmaniz gerekmiyor ustelik sigorta primi odemeniz gerekmez, satislar istediginiz sekilde ilerlerse isinizden ayrilip o alana daha fazla odaklanabilirsiniz

tahtakafa

trendyol vs çok fazla komisyon alıyor. shopier den satış yapbilirsin. hem komisyonu düşük hem de belli bir ciroya kadar şirket açman gerekmiyor..

hobarey

Hazır bir kitleniz varsa eğer bu büyük şans. Bence kendi e-ticaret sayfanızı açıp o sayfaya çekmek daha büyük avantaj. Çünkü trendyol'da komisyonlar karınızı azaltacak. Ayrıca o platformun kurallarıyla satış yapacaksınız.

En önemli kaybınız da datanız olacak. Instagram'daki müşterinizi kendi sitenize çekerseniz, müşteri o sitede kalır. Sizin elinizdedir.



ama instagramdaki müşteriyi trendyol'a çekerseniz o müşteriyi kaybetme riskiniz var. Çünkü o sırada başka ürün görecek, ona gidecek.

Ya da trendyol'da sizin satışlarınızın çok olduğunu gören diğer satıcılar da sizin ürünlerinizle size rakip olacak. fiyat kıracak aynı ürünle vs.

Kategoriyi bilmiyorum ama kendi markanızı oluşturmak için yatırım yapın. Güzel bir branding yapın. iyi bir marketing planı oluşturun. Kitlenizi büyütün. Sadık bir 1000 kişi, sizi tanımayan bilmeyen 100.000 tüketiciden iyidir.

Trendyolda satış yapıyorum mesela benim de en çok eksikliğini çektiğim konu bu. Evet çok ziyaretçim var, ama instagram'da kitle büyütemiyorum ben de mesela.

shopier başlangıç için iyidir. Ama varsa bütçeniz ticimax hatta shopify gibi büyük platformlara bir bakın.

anten

Anten +1
Bazı işletmeler hem kendi web sitelerinde hem de görünürlük, güvenilirlik vs için hb ty mağazasında falan satış yapıyor. Yalnız kendi sitesine çekmek için kendi sitesinde indirim falan yapıyor. Puan sistemi vs oluyor.

yazdonumu

Selam, trendyol n11 hb vb platformlarda satis icin şirket olup fatura kesmeniz vergi ödemeniz gerekir. Yani sıradan vatandaş satamaz. Yukarıda iş yerinizden çikmadan da sahis sirketi acarsiniz vs denmiş ama iş sözlesmesinde bu varsa ki muhtemeldir, şahis sirketi açıp bu işleri yapmanız işinizi sonlandırabilir. O yüzden muhasebecinizle bence konuşmalisiniz. Zaten memursanız dememe gerek yok. Her neyse bu durumda şirket açmadığınızı varsayiyorum ve ne yapabilirsiniz? Dolap, gardrops ve saydiginiz diger platformları da ekleyerek devam. Dolap trendyolun şahislara yonelik yeri. Ona da girerseniz iyi olur. Bir diger hic dusunmeyeceginiz yukarıdakiler dışında da direkt üret sat, satıcya ver, aracı ol, fasoncu ol vs vs. Illa tek tek musteriye ulasmayadabilirsin. Sadece fikir. Kolay gelsin

optimistbakunin
1

mobil görünümden çık