Selamlar

Taşındığım evde birtakım çiçekler var. Daha önce çiçeğe su vermişliğim dahi yoktur o kadar uzağım kendilerine. Bir iki sulayayım dedim sonra benimsemeye başladım çiçekleri. Yalnız hem hiçbirini tanımıyorum hem de nasıl muamele edeceğimi bilmiyorum. İnternet araştırması beni soğutur korkusuyla buradan ufak bir giriş bilgisi edineyim dedim bilen varsa diye.

Fotoğraflar numaralıdır. 1 numaralı çiçek günde şu kadar sulanmalı, şusu busu yapılmalı şeklinde yorumlar yapabilirseniz sevinirim. Bazıları kendinden geçmiş zaten dikkat ederseniz.

Teşekkürler şimdiden.

imgur.com

 

4 ve 5 kurumuş hocam. onlar artık canlanmaz. söküp atabilir ve saksılarına başka bir şey dikebilirsin.

kibritsuyu

kibritsuyu+1

kalanların kurumuş dal ve yapraklarını sararmaya/kurumaya başladığı noktadan bir parmak daha geriden (yeşil kısmına doğru yani) bir makas veya bıçakla verev şekilde kesip temizleyin. kökten sararanları dikkatlice koparın. yprakları tamamen zedelenmiş dalları da yaprağın başladığı yerden verev kesin.

bugün toprak tamamen nemlenecek kadar sulayın. yarın bugün verdiğinizin yarısı kadar yeniden su verin. 3 gün sonra ikinci gün verdiğinizin yarısı kadar su verin.

sonrasında takip edip topraktaki nem gittikçe, gitmek üzereyse su verebilirsiniz.

Phoebe

Amanın bir sürü çiçek var burada, tek bir resimde bile 2-3 çeşit gördüm. Enteresan çoğu aynı saksıya (büyük ihtimalle tahta veya beton büyük saksılık bu) ekilmiş. Bazıları o kadar da birbirine benzer şeyler değil ama resim 4-5 haricindekiler gayet sağlıklı ve az bakım gerektiren çiçekler.
1- İki çiçek var burada, yeşil olan zambak, güneş görsün, yazın her gün kışın haftada bir sulayın yeter. Dışarı çiçeğidi. Kışın çok soğuklarda (4 derecenin altı) naylonla sarmakta fayda var. Diğeri ikinci resimde de geçen barış çiçeği / yelken çiçeği (beyaz çiçekleri olan) salon bitkisidir, havayı temizler. Yazın gün aşırı az az sulayın, kışın haftada bir sulamak yeter.
2- Burada da birkaç çiçek var, sarı kenarlı olan paşakılıcı, salon bitkisidir, 1 m. geçerse ev aldıracağı söylenir :) ben aldım mesela. Az bakım gerektirir, yazın haftada 1 veya iki kışın 2 haftada bir sulasanız yeter. Beyaz çiçekleri olan barış çiçeği, yukarıda bahsetmiştim. Daha etli yapraklı olan bir çiçek daha var bu resimde ayrı bir foto varsa kesin söyleyebilirim ama bana zeze / Zamia çiçeği gibi geldi, o da salon bitkisidir, aynı paşa kılıcı gibidir bakımı. 2 numaradakilerin tamamı endirekt güneş alan ev içinde rahat rahat bakarsınız, üzmez onlar.
3- İki çiçek var burada, yeşil-beyaz yapraklı olanı difenbahya'ya benzettim. Hem bu çiçek hem de 2 numaradaki çiçekler evde çocuk varsa dikkat edin, ağızlarına almasınlar, yaprakları yenirse / çiğnenirse zehirlidir. Bakımı da 2 numaradakiler gibi. Kırmızı çiçekli olan antoryum, bakımı barış çiçeğine benzer, ama ondan biraz daha narindir. Soğuktan koruyun.
Bu arada antoryum, zeze, paşa kılıcı, bunlar almaya kalksanız epey para eden çiçekler. Şanslısınız.
4-5 maalesef olmuş bunlar
6- Salon sarmaşığı, kurumuş / bozulmuş yapraklarını temizleyin, çok sulamayın, yazın haftada bir su yeter, azıcık güneş bile kafi
7- Paşa kılıcı, yeşil kenar, sarı kenarlıyla aynı bakım. Bu arada Paşa kılıcı bakımı öyle kolay bir bitkidir ki, yazın balkona koysanız küsmez, kışın banyoda güneş almadan bile yaşar, ama boy atması için indirekt ışık ve az su lazım, sakın çok sulamayın
8- Sardunya, ama sararmış yapraklarını temizleyin, yazın güneş (ama yakmasın) ve her gün su ister. Kışın haftada bir su yeter. 4 derecenin altında naylonlamak gerekir, yoksa dayanır.
9- Burada da 4 çiçek saydım ben. Köşedeki kasımpatıya benzettim, ama yapraklarından tam emin olamadım. Her halükarda sararmış yaprakları bir temizlemek lazım. Kurumuş çiçek saplarını da makasla kesin. Kırmızı yapraklılar sardunya, bir üstte anlatmıştım. Sardunyanın yanında küçük pembe çiçekli olan bodur karanfil. Budandıkça gelişen ve budamaya çok iyi tepki veren bir bitkidir. Bitki her çiçeklenme dönemi sonrası budanabilir. Budama bitkinin alt dallarına dolayısı ile kök boğazına daha çok temiz hava girmesini ve sağlıklı kalmasını da sağlar. Sadece karanfillerinizi değil çiçekli tüm bitkilerinizi, çiçeklenme ertesi mutlaka düzenli budayın. Göreceksiniz boşalan dalların yerini daha güçlü ve sağlıklı sürgünler dolduracaktır. Bodur karanfilin arkasında irice yapraklı olan ya ful ya da japon gülü. Toprağı kurudukça sulayın.

SiyamkedisiZorro

Cevaplar için çok teşekkürler.

Gün içinde vaktim olursa budama ve temizliği yapıp sonucu paylaşabilirim. Takipte kalırsanız sevinirim.

beyfendi
1

mobil görünümden çık