
sıkıntı denklem kurmada mı? problemin istediğini anlamakta mı? problemlerde türüne göre yapılacaklar bellidir aslında. her bir problem türünde birkaç soru tipi olur illa, çözüm yöntemleri de bellidir. yayın öneremiyorum ama, en basitinden başlayın, boool boool çözün bunun başka ilacı yok.


657 yayıevi ales matematik kitabını öneririm. Kpss kitapları matematiği çok basit kalıyor bence. Aynı şekilde youtube 657 yayınevi problemler videolarını izleyebilirsin.
Bir de ben her gün 1 matematik 1 türkçe denemesi çözdüm konular bitmese bile, denemede problemlerle bol bol uğraştım çözemesem de çözümünü izleyerek not aldım.


problemlerin bariz taktiği yok. sorular bir şekilde, farklı farklı yöntemlerle çözülüyor ama burada önemli olan zaman yönetimi. Başlarda soruyu çözene kadar uğraşın, bir süre sonra zaman tutarak çözün.
Mühendislik mezunu olarak kolay kaynaklardan başlamanız tamamen vakit kaybı. Bunlara genelde ilkokul seviyesinde matematik bilgisi olanlar başlıyor.
Kaynak olarak apotemi öneririm.
ps: eski bir mat öğretmeni


Kpss matematiği mat1’den oluşuyor. Üç tane de geometri vardı en son. Ben 30’da 28 net yapmıştım. Okuduğunu anlama soruları direkt. Ales kitabından çalışmanızı öneririm ben de. Sakın temelden başlamaya kalkıp vakit kaybetmeyin ortasından dalın temelinize güvenin. Püf noktası dakikada bir soru çözebilecek kıvama gelebilmek.
Çok küçük yaştaki çocuklara problem çözdürürken her şeyi somutlaştırıyorum. Problemi zihinlerinde canlandırmalarını bunu alışkanlık haline getirmelerini sağlıyorum. Aynı çocuklar şimdi bilsem’e falan girdiler çoğu şimdiden gelecek yıl için %50’nin üzerinde burs kazandı. Soruları olabildiğince kafanızda canlandırmaya çalışın. Gerisi toplama çıkarma çarpma bölme.


Çözebildiğim sorular oluyor ama 1 dakikada çözemiyorum. 5 dakikada çözüyorum. 5 dakikada çözünce bir anlamı olmuyor. Zehir gibi değilim. Bir sürü yaş problemi çözdüm. Ösym sınavında yaş problemi çözemedim. Nasıl iş anlamıyorum.


Mehmet bilge yıldız ders videolarını yine onun mat nasıl çalışılır, stratejik çalışma konulu videolarını özümseyerek izle. Bilsen de tüm konularını izle. Bu süreçte yine onun kitabını cozebilirsin. Bol soru görmek önemli. Çıkmış sorular en önemlisi. 10 kere çözdüm desen 11 i de çöz derim. 15 de çöz 20 de çöz ama anla, ezberleme. Özümseme önemli.
ÖSYM nin herhangi bir sınavı için ales, kpss, tyt, dgs vs için bulabileceğin en iyi hoca ve kaynakları ise yektugmat! YouTube kanalı mevcut. ÖSYM'nin önünde giden bir hoca ve şahane muhakeme yeteneği var. Ama 20 net yapmaya başladıktan sonra tavsiye ederim. Bol şans.


ps: eski bir mat öğretmeni.
Erestor +1
Verdiği kaynak +1
Ek olarak acil yayınlarının örneklerini de ekleyebiliriz.Çözümleri youtube'a da yüklenmişti sanırım. Benim önerim youtube kanalından öğrenmeye çalışmamanız yönünde, sadece çözümlerini dinlemeye ayırın vaktinizi.
