2000'lerin başında türk basketbolunu takip edenlere bir sorum olacak

Vardı öyle bi kural. Şimdi Maçkolikte 2009/2010 sezonuna baktım. Efes ilk turda erdemirle oynamış 2 maç yapmış, ligde iki maçı da kazanmış Efes.
Fener ilk turda Bornova bld ile oynamış (belki o zamanki ismi farklıdır takımın), üç maç oynamış, ligde bir galibiyet bir mağlubiyet var Bornovaya karşı.
İki seride de mağlubiyet yok her iki takım da tüm maçlarını kazanarak çıkmış. Yani efes 2 maç kazanarak tur atlarken fener 3 maç kazanarak atlamış.
Muhtemelen fikstürde son maçı iptal ediyorlardır ama emin değilim


www.habervesaire.com bu linkte paragrafta avantajı yazmışlar. iki maçı alınca 1-0 önde başlarken, lig bitiminde takım sıralama olarak da öndeyse ev sahibi avantajını da kazanıyormuş, böylece 3 maç değil 2 maç kazanarak finale çıkıyormuş. ben de yıllardır basketbol izlememe rağmen unutmuşum tamamen böyle olduğunu.


Aa evet hatirliyorum bu kurali. Final serisinde bile gecerliydi. Hangi yil kalkti bilmiyorum ama.


Gayet yerinde bir kuraldi, devam etmeliydi, ligde rakibini 2 macta yenen takimin bir zahmet seride avantaji olsun. Koca sezon bosa oynaniyor resmen


iyi de sezonu ustte bitiren takim zaten daha gucsuz takimla eslesiyor ve saha avantajina sahip oluyor.
1-0 baslamak playofflarda hic heyecan birakmaz. 5 mac oynanacagina 2 mac oynanip seri bitebilir. ee nerede playoff heyecani?


speedy+1
Olimpiakos ligde bir mac 27 sayi, bir mac 20 sayi fark yaparak yenmis Fener'i. Sen gel bir daha 0-0'dan seri baslat, is mi bu simdi? Bir baska sacmalik da 2 mac birinin evinde, sonraki 2 mac otekinin evinde oynaniyor olmasi Euroleague'de. Bir orda bir burda oynat iste karsilikli.
