Yıllardır if yapan biri olarak hep aklımın bir köşesindeydi ve gün itibariyle 2. haftamı yarıladım. Acayip güzel bir şeymiş. (Makro takibi yapıyorum) Tek eksisi antrenman seviyemi düşürdüm. Ağırlıkta 60 kg’ye kadar çıkabiliyordum. Şimdi çerez niyetine 10 kg ile çalışıyorum. Kendime ve emeklerime yazık etmiyorumdur değil mi?




 

Açlığın verdiği zindelik, içgüdüsel olarak hayata tutunma durumu gerçekten motive edici.
Sporcu değilim fakat bence düzenli yapılan spor ağırlıktan bağımsız iş gorecektir.

pavlis

Günlük en az 1 öğün yiyorsan ve karbonhidrat alıyorsan ağırlıkları bu kadar düşürmenin bir anlamı yok, karbonhidratın kaslarda glikojen olarak depolanması zaten en az 24 saat sürer bugün aldığın karbonhidratı yarın kullanacaksın, yani gün içinde antrenman çevresinde bir şeyler yemek mecburi değil, tek öğün yemekle de aynı antrenmanı yapabilirsin, öğün sayısını düşürmek ağırlık yoğunluğunu düşürmek için bir neden değil yani. Buna bağlı olarak belli bir gerilime adapte olmuş kasları bunun çok altında bir ağırlıkta çalıştırdığında bu en fazla kardiyo gibi olur kas uyarımı yapamazsın, o da kas gelişimi zaten sağlamaz ama zararı kas kaybı yaşatması olabilir orta vadede zira kullanılmayan (alıştığı yoğunlukla uyarılmayan) kas, atrofi olur.

Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet

@Kaleci, şimdi baktım en fazla 60-65 g arasında karbonhidrat almışım günlük. Canım o kadar ağır kaldırmak istemiyor. Tam tersi hiç sevmediğim hiit antrenmanlarını daha sık yapmaya başladım.

ruhen hastayim ben

Amacın ne tam olarak? Yani 60 gram karb. alacak kadar kalori düşürüp yağ yakmayı amaçlıyorsan bence hiit de gereksiz çünkü hiit yüksek yoğunluklu bir rutin olduğu için çok fazla karbonhidrata ihtiyaç duyar sistem, 60'gram karb'ı kaslar mı kullansın karaciğer mi kullansın yetmez yani, o zaman da kas proteinlerinden şeker yıkar, yağı okside edemez.

Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet
1

mobil görünümden çık