merhaba, şubat 2022 de vefat eden babam hakkında devam eden bir dava vardı. ve bu dava sürerken babam vefat etti. dava gümrükle alakalı ve ceza mahkemesinde görülüyordu. babam vefat edince dava düşürülmüş ve müsadereye konu varsa malların müsaderesine diye karar alınmış. haziran 2022 de. bize bu davayla alakalı tebligat yapılmadı dava istanbul bölge mahkemesine yollanmış, ve

"Hükmün müsadereye ilişkin kısmında bulunan,
"tasfiye edilmiş olmaları halinde tasfiye bedelinin hazineye gelir kaydına" ibaresinin
çıkartılarak,
Yerine
'' suça konu araçların bulunamaması halinde, suç tarihine göre belirlenecek kasko bedellerine esas kaim değerin vefat eden sanığın yasal mirasçılarından müteselsilen alınmasına" ibaresinin eklenmesi suretiyle, DÜZELTİLEREK İSTİNAF BAŞVURUSUNUN ESASTAN REDDİNE,
Karar verilmiş olmakla
İlamın bu hali ile kesinleştiği tasdik olunur"

diye karar verilmiş bize herhangi bir tebligat olmadı ne yerel ne bam da alınan kararlarla alakalı daa sonra bu kararlar gümrüğe gönderilmiş gümrükte bize ödeme emri çıkartmış . mirasçı sizsiniz diye. biz mirasçıyızda borca mı mirasçıız kendimizi savunma hakkımız yok mu? tebligat yapılmaması hak kaybıa sebep oluyo rmu? bilgisi olan var mı ne yapmak lazım?

 

dosyanın durumu hakkında dosyayı görmeden yorum yapmak zor. mirası ölümden sonra 3 ay içinde reddetmediyseniz alacaklar ve borçlarla kabul etmişsinizdir. o yüzden borca da mirasçısınız.

paintov

demek istediğim o değildi, mirasçı olarak borçlarınada elbette ortağız ancak mahkeme bize tebligat yapmadı kendimizi savunma hakkımız olmadı bölge adliyeye gitmiş orda onaylanmış bize savunma hakkı bile tanınmamış . bor. bu ödeyin diyen tebligata kadar bir şeyden haberimiz yok. suçtan doğduğunu iddia ettikleri bir borcu bize savunma hakkı tanımadan ödememiz isteniyor.

haskoylu deli hasan

ileride merak eden olursa itiraz edin;

“Mahkemece, öncelikle yargılama sırasında vefat eden davalının mirasçılık belgesi
getirtilerek, mirasçılarına usulüne uygun tebligat yapılıp, mirası reddetmeyen
mirasçılarının mecburi dava arkadaşı olarak yöntemince davaya katılımı sağlanmak,
mirasçılar davayı birlikte takip etmekten kaçınırlarsa terekeye temsilci tayin ettirmek
suretiyle, taraf teşkili sağlandıktan sonra, hasıl olacak sonuca göre esas hakkında bir
karar verilmesi gerekirken; taraf teşkili sağlanmaksızın, yazılı şekilde hüküm tesisinin
usul ve yasaya aykırı olduğu...”

Yargıtay 3.HD. 05.10.2022 T.5891/7383

haskoylu deli hasan
1

mobil görünümden çık