"Bu sözleşme, aşağıda belirtilen şartlarla 01.05.2023 tarihinde akdedilmiştir. İşe başlama tarihi 01.06.2023'tür." şeklinde başlıyor sözleşme.

farklı bir yerden işe kabul aldığım durumda bu imzaladığım sözleşmeyi işe başlamadan fesh etme şansım oluyor mu? bu konuyla ilgili bir madde yok.sadece söylediği şey, işe başlangıçtan itibaren 2 ay içinde tarafların sözleşmeyi sebebsiz bir şekilde feshedebileceği. ama öncesiyle ilgili bir bilgi yok.


 

işe başladıktan sonra 2 ay içerisinde ben yarın gelmiyorum deme hakkın var. işe başlamadan işi denemeye başlayamazsın sonuçta. bu 2 ay da bunun için belirlenmiş durumda.

sirkelimon

bu arada ne kadar erken haber verirsen o kadar iyi olur. sonuçta bir sürü giriş çıkış işlemi yapılıyor. onlar yapılmadan bildirmiş olursun. biraz gıcık olurlar evet ama başladıktan sonra olmasından iyidir.
bu arada bu bahsettiğim belirsiz süreli sözleşme için geçerli. eğer sözleşmen belirli süreli sözleşme ise zaten sözleşme tarihi başlamadan iptal etmen gerekir. belirli süreli sözleşmede deneme süresi olmaz.

sirkelimon
1

mobil görünümden çık