Bu saheserin klibi de kesin anlamli bir seydir ama pek anlayamadim youtu.be




 

Hatunlar .ic adamlarla takilir, efendi adamlarla evlenir ana fikri gibi. Gelinin babasi kucuk cocuga hayatta yolunu sec gibisinden ogut veriyor gibi anladim.

edit: neck_and_neck+1 gocmenlikle alakali alt metin var sanirim. Ulkende sen sakraktin, dugun sahibiydin, bas kosede otururdun, oglan bizim kiz bizim durumlari vardi. Ama gurbette yapayalnizsin, o kalabalik, neseli ortami hic bir zaman bulamayacaksin. Gecmise, vatana ozlem kisaca.

freedonia

çok değişik alt metinleri olduğunu sanmıyorum. klibi nasıl çeksek sorusuna "çocuk akşam vakti sokakta gezerken büyülü bir çadır görür ve içine girince masalsı bir ziyafetle karşılaşır o ziyafette de şarkı söylenir" diye bir fikir atılmış ortaya bence.

şarkı yoğun göç veren cezayir'in eski bir halk şarkısı. ülkeden göç edenlere yönelik "gidiyorsun da orada mutluluğu bulabilecek misin" temalı bir eser. belki biraz düşünürsek o gidiş öncesi kutlama ziyafeti olabilir çadırın içi. sonradan eyfel kulesi arkaplanında foto çekiniyorlar çünkü. bilemedim ama dediğim gibi çok önemli mesajlar verilmeye çalıştığını sanmıyorum.

semaforo de medianoche

Paris gettolarinda yasayan gocmen cocugu Muhammed, evsizlerin cadirini gorur ve yaklasir: o cadiri gorunce hayal kurar: herkesin birbirini tanidigi, samimi, mutlu oldugu, kendisinin yabanci, oteki olmadigi kendi ulkesindeki dugunleri hatirlar. Cadirin icindeki gelini bile tavlayan kasanova abinin tek basina sokaklarda karanliga karismasi gurbet nedir sorusunun cevabi resmen, bildigin saheser bu.

Hepsi benim yorumumdur, gercek cok baska olabilir, roportaj bilmemne arastirma yapmak gerekir, ytd:)

neck_and_neck

97 de abim cd sini getirmişti eve. Dinleye dinleye ezberlediğim tek arapça şarkıdır,

neyyirnevcivan
1

mobil görünümden çık