Son 1,5 ay şöyle geçti: evde 2 kedi varken eve 3. yetişkin bir kedi geldi. Evdeki kedilerden biri sakin huylu bir erkek diğeri ise oldukça korkak bir dişi. Yeni gelense saldırgan olmayan ama hareketli ve sosyal bi dişi tekir.

Yeni gelen dişi tekirle sakin erkek başlarda biraz tıslaşıp hırlayıp 2 hafta gibi bir süre sonra arkadas oldular. Buraya kadar her sey güzel.
Korkak olan dişi tekir ise pek odadan cıkmayan bir tip o yüzden yeni kediyle diğerine oranla cok az karsılastılar, dolayısıyla 1,5 aydır pek mesafe kat edemediler.

Şimdiyse tekir korkak kediyle uğraşıyor, köşeye kıstırıp başında beklemeler geçerken tıslamalar vs bi sekilde gerginlik yaratıyor. Korkak cocuk da tıslıyor kaçıyor, kaçtıkça diğeri daha cok peşine düşüyor.
Şimdilik gözetim altında tutuyoruz ve ayrı tutuyoruz ama süreç nasıl yönetilmeli bilmiyorum ve geriliyorum çünkü ne yapacağımı bilemiyorum.

Deneyimi olan fikir verebilecek birileri var mıdır?

 

Korkak kedi ve zorba kediyi cazip bir mamayla, aynı anda farklı kaplarla besleyin. Önce korkak kedi kendi kabındakini yemeye başlasın. Sonra zorba kedinin kabını önüne koyun. İlk günlerde, kapları birbirine uzak dursun. Gün geçtikçe kapları birbirine yaklaştırın.

Bu şekilde zorba kedi, korkak kedi gelince güzel mama geliyor yahu, bu iyi bir şey diye düşünmeye başlayacak. Tahminen 2-3 hafta sürebilir. Sabredin.

Normal mama hiç vermeyin.

alfired
1

mobil görünümden çık