merhaba arkadaşlar, 2 senedir nilüferdi, ihsaniyeydi, altınşehirdi diye arandıktan sonra artık taşınma vakti daralmışken bütçemize göre tanıdık vasıtasıyla osmangazi istiklal mahallesinde bir ev bulduk. sıfır bina, yaklaşık 1 ay sonra teslim edilecek, sahibi tanıdık olduğu için ben kiracı aramayayım aklım kalmasın evi size emanet edeyim, siz de ev aramakla, kaporayla, depozitoyla uğraşmayın gönlünüze göre dolaplarını, boyasını vs yaptırayım siz geçin dedi uygun fiyata. 2 aya taşınacağız, 3 aya doğum var ve ben ücretsiz izne çıkacağım orada bebeği emanet edecek kimseyi tanımadığımız için. tek maaşa düşeceğimizden maddi olanak olarak içimize sindi. bir de deprem gündemi varken binanın sıfır oluşu, 3 katlı binanın üst 2 katı dublex daire oluşu ve otoparklı oluşu içimize sindi.

ev sahibinin bize dediği bulgarların oturduğu, eski mahalle kültürünün yaşadığı, komşuluğun çok iyi olduğu, kendimizi yalnız hissetmeyeceğimiz ve zeminin de sağlam olduğuydu. evi gittik gördük, küçük bir ev, 2 çocuklu bir aile için biraz sıkışık olacak ama şartları çok iyi. bununla beraber güvenlik ve 1. sınıfa başlayacak kızım için okul kalitesi açısından hiçbir bilgimiz yok. biraz mahalleyi dolandık ne market görebildim, ne manav, ne kasap, ne üç buçukçu tarzı bir yer. sanki sanayi bölgesi gibi geldi bana. biraz aşağısında askeriye ve yunuseli havalimanı var, ecza koop var, anayola çıkıp az yürüyünce timsah arena görünüyor. otobüs durağına 200 metre falan ama metro durağı yürüyerek 20 dk görünüyor karaman metro istasyonu. ee işe giderken metro beklemesiydi, 3-4 durak yol gitmesiydi derken benim işe gidişim olacak 40-50 dk. ben istanbulda max 35 dk.da evden çıkıp işe giriyorum söylene söylene. bu da işime gelmedi açıkçası.

en kötü ihtimalle ücretsiz izin bitene kadar idare edip işe döndüğümde daha uygun bir yere geçeriz diye düşünüyoruz. muhitle ilgili olumlu ya da olumsuz bildiklerinizi yazabilir misiniz? hele ilkokul önerisi gelirse şahane olur. cevap verenlere şimdiden teşekkürler...

 

Halamın elli yıldır yaşadığı mahalledir. Çocukluğumda daha sık olmak üzere her sene bir iki defa gidiyorum ben de o taraflara. Evet göçmen mahallesidir, insanları iyidir. Diğer ev baktığınız yerler daha elit kesimler. Hemen hemen yaşadığınız yerden sonra gelen semtler yeni Bursa'yı oluşturan yerler o yüzden Nilüfer'den bakmayı bıraktığınız anda bakabileceğiniz en iyi yere bakmışsınız. Eski Bursa, mahalle kültürü vs İstiklal-Adalet-Hürriyet'te bitiyor gibi. Çevre yoluna bağlantısı yakın, şehir merkezine de Nilüfer tarafına da erişim o kadar zor değil. Metro konusunda haklısınız ama muhakkak ring seferleri vardır diye düşünüyorum komşulardan soruşturmak lazım.

Aslında market şudur budur olması lazım o taraflarda ama tam olarak neresinde olduğunuzu kestiremedim. Birkaç fabrika gibi yer var o yüzden sanayi bölgesi gibi gelmiş olabilir. Altınşehir'de yürüdüğüm kadar gece rahat yürümem açıkçası ama yine de Bursa'nın çok daha kötü yerleri var oturmak için o yüzden güvenlik konusunda da endişeniz çok olmamalı diye düşünüyorum.

Olumsuz şeyler düşünmeye çalışıyorum açıkçası direkt orada yaşamadığım için çok bir şey gelmiyor aklıma. Belki çocukların dışarıda oynaması için sokaklar çok dar bir durumda şu an çünkü her tarafı araba dolu. Aslında Karaman metrodan yürürken geniş bir park vardı, adını hatırlamıyorum orası olabilir nicedir oradan yürümedim.

black holes in the sky

Açılın, Hürriyetli geldi. Doğduğum topraklar, 38 sene önce. O zaman Bursa'nın en yaşanılası yerlerindendi. Hürriyet İlkokulu'nda okudum, ekseri göçmen ailelerin çocukları olduğu için en başarılı ilkokullardan biriydi. Mahalle ortamını dibine kadar tecrübe ettik, taşınalı 25 sene oldu, komşularla annem hala görüşür. Market, manav vs her şey var, sizin gözününüze çarpmamış olabilir. Konum itibarıyla merkeze, batıya ve yeşil alanlara yakındır.

En son babaannemin vefatında gittim. Hala eski mahalle ortamı vardı ancak çok da göç almış halamın söylediğine göre. Önceleri evlerin kapıları açıktı, sokakta otururdu insanlar, şimdi herkes evinde ve cam pencere kapalıydı mesela. Ancak yine de bence oradaki Bulgaristan Konsolosluğu kapanana kadar aşırı bir değişime uğramamıştır, uğramayacaktır. Karaman çıkışında bir veteriner abi vardı, parazit ilacı almak için gittiğimde bisikleti dikkatimi çekmişti ve üzerine muhabbet ederken bulmuştuk kendimizi. Bu arada yaşlılar sağa sola hala bisikletle gider, herneyse, Bursa'ya tayini çıktığında sormuş neresi oturmak için iyidir diye, Avrupa'ya bak istersen demişler. Adam aramış durmuş Avrupa Mahallesi diye bir yer, sonunda anlamış ki Hürriyet için Bursa'nın Avrupa'sı diyorlar o zamanlarda. Tabi yıl 1970. İnsanlar çok açık görüşlüydü benim çocukluğumda, toplumun dönüşümüyle neye evrilmiştir bilmiyorum.

habarbey
1

mobil görünümden çık