
Sadece arkadaşlara tatlı olabilir bildiğim


Anahtarı teslim ederken belli ediyorlar zaten bahşiş istediklerini. Bir 100 lük verirdim ben olsam.
Pompacı da istermiş gibi hareketler yaptı. 'Hiç aklına getirme. Araba patronun. Ben sadece şöförüm.' dedim.


hiçbirine vermem. milyona araba alıyoruz bi de bahşiş mi vercem?
aldım vermedim.


5 kuruş bile vermem ne bahşişi


Anahtarı teslim eden adam ehe mehe bir şeyler dedi 100 tl ateşledim ona.
Onun dışında diğerleri +1 fiyatları her ay yok yere %3 %5, müşterileri birbirine kırdırma falan derken nerelere çıkardılar hak etmiyorlar bence de böyle bir jesti.
İlk aldığım yerdeki pompacı da abi hayırlı olsun falan dedi ona sadece teşekkür ettim. İkinci kez benzin aldığım eleman benzin kapağı sıkışmış falan yaptı önden camı vs. de silmişti nakitim yok dedim 5 tl verdim ona da. O da ilk ve son oldu daha vermem.


Nazar var kem göz var, araç alırken anahtarı teslim eden adama verilir bahşiş, bir de ilk yakıt aldığında pompacıya verilir.
Bu kişiler zaten toplumun en alt tabakasındaki, gelir grubu çok düşük kişiler. Milyonluk araba almışken bir garibana yemek parası vermek sizden bir şey eksiltmez.
Arkadaşlara da tatlı ısmarlanır, alkol alınan bir arkadaş çevresi varsa "ıslatalım" geyiği ile alkol de ısmarlanır.
