Anonim sirketinin %100 hissedariyim. Sirkete araba aldim. Fakat sirket ssk'li calisanlari veya sirket sahibi disinda birinin araci kullanmasi, olasi kaza veya trafik cezasi durumunda problem yaratabilecegini ogrendim.

Birinci dereceden yakinim olan babam icin de bu durum gecerli mi? Eger gecerli ise, babama %0.01 hisse versem, bu durumdan kurtulabilir miyim?


 

a.ş., ltd. şti. farketmez; bir kaza filan olursa zaten şirket üstüne olursa ve şirket ile ilgisi olmayan biri ile tutanak tutulacağı için sigorta şirketi ödeme yapmaz, firmada yetkili ya da çalışan olmadığı için ordan da başınız ağrır.

dediğiniz gibi hisse verebilirsiniz

sweetoffice

Babanız %0,01 hisse sahibi olsa bile aracı havuz olarak şirket üzerine almak yerine birine zimmetlediğiniz anda babanız yine kullanamaz.

Bu arada siz kullandığınız zaman da arabadaki diğer kişiler normalde sigorta dışında yer alıyor. Onun için sigorta klozuna bakın yolcu da kapsam dahilinde mi diye.

nawar

araç ticari ise, direksiyonda trafik çevirmesine giren ve hakkında tutanak tutulan (yani ceza yiyen) kişi şirket personeli değilse sgk "sigortasız şoför çalıştırıyor" diye sigortasız eleman çalıştırmaktan işlem yapar, başınız ağrır.

araç binek ise böyle bir şey olmaz.

kaza durumunda kaskonun nasıl davranacağı ile ilgili bilgim yok.

kibritsuyu

trafik cezasında bir problem olmaz. ancak olası kaza durumunda poliçeye bakmak lazım. genel uygulama nedir bilmiyorum ama arabayı kimin kullanacağına şirket karar verir. sigorta şirketinin aracı şirket dışında biri kullanması durumunda ödeme yapmayacağını düşünmüyorum.

paintov

arac binek bu arada.

araci kimseye zimmetlemedim. ben kullaniyorum. bazen babamda kaliyor. kaza yapar veya ceza yerse basimiza is alir miyiz diye sormustum. policede de bu baskasi kaza yaparsa gibi bir sey gormedim. cevaplara bakinca da farkli gorusler var gibi duruyor. :/

ertanunver

önemli olan poliçe. eğer böyle bir madde yoksa sıkıntı olmaz. trafik cezası hiç problem olmaz. durdurmadan yazdıklarında zaten plakaya yazarlar. durdurduklarında da ehliyet ruhsatta bir sıkıntı yoksa kimse şirkette çalışıp çalışmadığına bakmaz

paintov
1

mobil görünümden çık