merhabalar. optiklerde fiyatlar aşırı yüksek ancak internette çerçeve olarak 200-300 liralara şöyle modeller var gayet de güzel geliyor bana çok önemsemiyorum açıkçası.. kendi gözlüğüm ve çerçevem de eskimişken şöyle bir çerçeve alsam sonra muayeneden sonra optikçilerden birine gidip bu çerçeveyi verip cam taktırmam mümkün mü? miyop 2-3 numara civarı camlar kaça patlar ortalama?
ayrıca çok mu dandiktir mesela bu ucuz çerçeveler
www.trendyol.com

www.trendyol.com

 

zennioptical.com sitesinde çerçeve ve cam birlikte alınabiliyormuş. Yurt dışında hazırlayıp gönderiyorlarmış. Ben hiç denemedim ama sözlükte herkes methediyor. İnternet üzerinden almaya niyetliyseniz buraya da bir bakıverin bence.

Ekleme: Camların fiyatı derecesine göre değişmiyor sanırım. Bir hafta önce sadece camlar için 1000 lira verdim. Sol göz -2.50, sağ göz -3.00 miyop.

huçi kuçi

gerek yok burdan muayene ile yaptırırm sigortam da var. sadece çerçeve için sormuştum çok mu kalitesizdir internette satılan bu örnekler, optikçiler takar mı bunlara cam ve ortalama sadece cam fiyatları nasıl şu aralar.

f02561

Daha dün bir duyuru vardı, gözlük rahatsızlığıyla ilgili.

Çerçeve takılmadan, denenmeden, takıp mimik yapmadan, aynaya bakıp nasıl durduğu görülmeden, eşe, kankiye sorulmadan alınmaz.

Milyoncularda dünya kadar güneş gözlüğü var 20-30 liraya. Camını çıkar, al sana çerçeve. Ama iki günde elinde kalır.

Numaralı cam fiyatları yanında, çerçeve fiyatları devede kulak.

Ha, camın da ucuzu var. O ayrı. 3 gün kullan. Şaşı olman garanti.

Mirket

zaten bir tane almaycağım. 4-5 tane alıp deneyip beğendiğimi tutup diğerlerini iade edeceğim. işte ortalama iş görür cam fiyatlarını sormuştum bilgisi olan varsa?

f02561

daha güzel plastik çerçeveler atasun gibi yerlerde daha uygun fiyatta zaten. hem de deneyerek alırsınız.

dr doofenshmirtz

gozluk, cerceve ve cam itelemenin en yuksek oldugu sektorlerden. kemik cerceve aliyorsan seluloz asetat denilen basit bir malzemeyle uretiliyor hepsi asla markalara para kaptirma.

kulaklara dokunan bolge en kolay yipranan bolgedir saclara temas ettiginden. orada farkli malzeme kullaniliyorsa ona bak yeter. ucuz cerceve ile pahali cerceve arasinda fiyat farkini hak edecek bir sey yok.

ikincisi cam konusu. optik dedigimiz konu o kadar basit bir konu ki 16. 17. yuzyillarda insanlar evlerinde mercek isliyordu. bu markalarin tamami istedigin kalitede cam verir sana. basit bir isik kirilmasi bu ileri teknoloji degil. burada da markadan markaya fark eden kaplama kalitesidir. ama butun kaplamalar cizilir, yipranir nihayetinde. bence burada da para dokmeye gerek yok. ucuzundan al gec. zaten birkac seneye degistirmen gerekecek ne marka alirsan al.

antikadimag
1

mobil görünümden çık