selamlar, son 1 aydır özellikle dikkatimi çekiyor. İstanbul'da çok fazla şehir dışı plaka artışı var. Doğma büyüme 30 yıllık istanbulluyum bu kadar farklı şehir plakasını karma olarak görmedim.

Sadece deprem illeri de değil. Depremden etkilenen 10 şehirin dışında çok fazla plaka var. Nedir bu işin aslı sizce? İpini koparan İstanbul'da mı şu an?


 

Depremden önceden beri ben de fark ettim bunu, bir keresinde olağan trafikte 4 tane arka arkaya giden farklı şehirler ait plakaya denk gelmiştim. Cidden gözle görülür bir artış vardı depremden önce de.

akhenaten

Bilgi değil, akıl yürütme;
Belki otomobil ikinci el piyasasının kızışması sebebiyle insanlar eskisine oranla başka ilden araba alma konusunda daha rahat davranmaya başlamışlardır. Oto ekspertiz firmalarının yaygınlaşması da bunu kolaylaştırmış olsa gerek.

Eskiden başka ildeki araba daha ucuz olsa bile insan almaya çekinirdi. Hem dolandırılmak ve kandırılmaktan korkacağı için hem de zaten %1 - %2 fazla para verip kendi ilinden bir araba alabileceği için.

michael_knight

korsan taksi :)

heroarchetype

istanbulda kasko da daha pahalı. ben de istanbuldayken aldığım arabanın plakasını değiştirmemiştim kasko ucuz olsun diye. tek sebep bu değildir ama bi faktör de bu olabilir.

sirkelimon
1

mobil görünümden çık