ne ev ne araba alabiliyoruz.

Tamam bunlar yaşamak işin bir temel değil ama bu durum yaşama hevesimi bitiriyor

Siz ne diyorsunuz?

 

Biraz da kişisel aptallık. Kaçan kaçtı, kalan kaldı. Bunun böyle olacağı belliydi. O yüzden önceki seçimde AKP alınca belli bir kitle ülkeden kaçtı.

Bu hep böyle olmaz ama uzun süre de düzelmeyecek. Belki bir 10 sene dediğin şeyleri unut.
Şu ortamda paran olsa bile ev aaraba almak hiç mantıklı değil.

romario

dünyanın çoğu yerinde konut'a ulaşımda bir problem var özellikle pandemi ile beraber dünyadaki yüz milyonlarca insan gözünü 8-10 ülkeye dikti ve gitmeye çalıştı. milyonlarca göç oldu 1*2 sene içinde. ama tr çok başka bir seviyede yaşıyor bunu. sadece 2022'de 70bin civarı konut yabancıya gitmiş.

bunların haricinde tr'de çok iğrenç ve leş bir kitle de var. doktorun aldığı 30-40bin lira maaşa laf edip, 2 günde araba al sat yaparak hem piyasayı şişiren hem de bir cerrahın aylarca kazanabildiği maaşa ek kazananlara ses etmeyen, duyduğu her kiraya "abi normal ya" diyen asalaklar var. bunlar da şişirdikçe şişirdi mesela piyasayı. her seferinde söylüyorum, buradaki ingiliz arkadaşlarıma da söylüyorum ama inanmıyorlar; şu an elimdeki 2016 model lüks sayılabilecek suv aracımı satıp tr'ye dönsem fiat egea alamıyorum. yani bu bir şaka falan olmalı.

bunların haricinde, 2005-2015 senesinde 25 yaş üstü olanlar sadece kendi ürettiklerini değil, 2015-2030 arasını da tüketip harcadılar bana kalırsa onun acısı da çıkıyor gibi.

2 asfalt döküldü, 2 gökdelen dikildi diye ülkede herkes "çok zenginiz yahu" diye geziyordu, ortalama maaş 1k$ falan olmuştu. benim araç olayı ne kadar komik ve aptalcaysa bu da öyleydi.

avatar is back

yasama stili degisir. arabali evli hayat yasamaya deger bi hayat olmuyor. en azindan mutluluk boyle saglanmiyo. paran yoksa gunluk yasarsin ama yasarsin. icine sigdirabildiklerin yanina kardir. butun okumalarin, yazmalarin, deneyimlerin. belki yaptigin muzik yazdigin bi sarki yasamaya deger hale getirir

ala09

yaşamayı araba ve ev sahibi olmaya indirgediğimiz için yaşadığımızı sandığımız hayatı aslında kendimize ziyan ediyoruzdur belki de? biraz da böyle düşünsek mi?

debian

Öğretilerin birinci odak noktası nefes kontrolü, ikincisi konsantrasyon, üçüncüsü de memnuniyettir. Şükretmek dinsel anlam içermez sadece. Var olmanın güzelliğine şükretmek için ölümden dönmeyi bekleme. 20 metrelik yatla açılmak,.ferarri ile gezmek falan keyifli olurdu evet ama beklenti ve hedefleri kendini tanıyarak ve gerçekten ne istediğini anlamaya çalışarak materyalist bakış açını dönüştürebilirsin. Komşusunun mağarasını kıskanan taş devri insanları da varmıştır zamanında, kendini ağaçta uyurken seven insan da varmıştır kesin.

hasmetizm 2046

ev almak dünyanın hiç bir yerinde kolay bir şey değil, hiç bir zaman da olmadı. trde ara ara vurgun dönemleri oluyor, son vurgun dönemi tarihi denebilecek kadar kolay ev sahibi yaptı insnaları o yüzden hep öyle olacak sanıyoruz ama öyle değil yani. zaten belli bir kazanç ve seviyenin üstünde değilsen ev alman hayaldi, hala da hayal.

araba konusunda kesinlikle haklısın ama. bir çalışanın kolayca araç sahibi olup gezebilmesi lazımdı, o konuda türkiye saçma sapan bir yere doğru gitti ve gitmeye de devam ediyor. sürdürülemez hale geldiği için seçimden sonra şartların epey değişeceğini düşünüyorum.

yaşamayı bu iki metaya odaklamak ise bence hayati bir hata olur. yaşamdaki muhteşem çoğu şey ücretsiz. gücünün yetebildği şeylerden keyif almayı öğrenmek lazım.

roket adam

hayatta ev çok önemli, evin olsa kira vermezsin ve bu parayı eğlenmeye, gezmeye harcayabilirsin. işiniz gerçekten zor hem de çok zor. ya köyüme döner keçi beslerim ya da yurt dışına giderim. şunu da belirteyim ki, yurt dışında da kimse sizi beklemiyor. sen şimdi kalkıp almanyaya gitsen burada suriyelinin gördüğü muameleyi göreceğini bil. suriyelinin göreceği muamele derken iktidarın değil halkın bakış açısını kastediyorum.

seyduna6687

dünyada da ev almak kolay değil diyerek olayı normalleştirmek bana çok saçma geliyor. bu kadar şişik ev fiyatları dünyada kaç ülkede var ki?

nothing in my way
1

mobil görünümden çık