yahu bu nasıl oluyor? 1 milyon kişi ta sandığa gidiyor da salaklık mı yapıyor da geçirsiz oluyor? mesela 2 yere mühür basmak vs. Bu kadar insan da yapmış olamaz sanırım...
Geçersiz oy sonuçta kullanılan oyların içinden...bu sayıyı neye bağlıyorsunuz?



 

Yanlış basıyor, yazı yazıyor, iki yere basıyor vs vs vs

John Bloor

@10551037 mutlaka oluyordur yoksa böyle sayı olmazdı heralde...aslında bunu anlayamıyorum tam olarak. sandığa gitmemeyi anlarım da gidip de bilerek geçersiz atmak niçin?

cccbehzatccc

türkiye gibi, okuma yazma bilmeyen %15 nüfusun olduğu %40 civarı max ilkokul mezununun olduğu ülkede %2'nin bile altında geçersiz oy olması korkunç büyük bir başarı.

avatar is back

Bu iktidara oy veren insanlarin zihniyetini sorgulamayi biraktigin gün, oy vermeyi bile becerememelerine sasirmayi da birakicaksin ;)

Yourcousinmarvinberry

siz yanlışlıkla olduğunu varsayıyosunuz. eski müşahit olarak; kahir ekserisi bunların bilinçli geçersiz. protest oy diyelim ya da. karalıyor, slogan yazıyor geçiyor. bu insanların varlığını kabullenin artık. herkes bizim kadar politize değil.

tantavizisyon

oy kullanmamanın para cezası var. Onun için gidiyor bilerek yanlış oy veriyor. Bütün partilere basıyor vs.

böyle çok oy var. Maalesef seçim sistemi öyle bir hale geldi ki türkiye'de son 10 yıldır iki tane 65 yaş üstü adamın çekişmesini izliyoruz.

bunlar dışındaki adayların bunların ittifaklarına girmeden sıyrılma şansı yok şu anki konjonktürde. Ee bu dayatmayı da kabul etmek istemeyen yığınla insan var. o yüzden gidip geçersiz oy veriyor protesto için.

anten
1

mobil görünümden çık