Sürekli bilgisayara takılı kalmasının bir sakıncası var mıdır? yoksa sadece kullanacağım zaman takıp işim bitince çıkartayım mı ?(zor geliyor:) (640gb seagate)




 

bişş'olmaz.

blackdog

çıkartma çalışsın işi ne

cnonefb

bakın arkadaşlar emin misiniz? çıkartmıyorum ha! içinde büssürü veri var yedek neyin var bişey olmasın :P

november rain

sürekli takılı kalmasın bence. sadece kullanacağın zaman tak. işin bitince çıkar. üşenme.
iyi bak ona :(


imza: 2 hdd yi son yolculuğuna uğurlayan kullanıcı

kojiro

şu an durum 2 çıkarma - 1 çıkar.
bir de google'da şööle bir şey buldum:
-------------------------------------------------
Uzun süre bilgisayara bağlı kalan harici HDD sürekli bir ısıya maruz kalır. Özellikle 2.5' lik hddlerde soğutucu fan olmadığı için sıcaklık çok fazla olur. Bu da harici hddmize zarar verir. (3.5' haric hddlerin bazı modellerinde fan ya da havalandırma var ancak yeterli oluyor mu? Tartışılır.) Isınan bir HDD nin de performansı düşer, ömrü azalır.

Isının yanında virüsler. Sürekli bilgisayara bağlı olan bir harici hdd ye virüs bulaşma ihtimali daha yüksektir. Herhangi bir dosya indirme anında bulaşan virüs, harici hddmize de bulaşabilir ve önemli dosyalarımıza ulaşamayabiliriz.
-------------------------------------------------------------

november rain

bilgisayar parçalarının en büyük sorunu ısıya sürekli maruz kalmasını istiyorsanız haricinizin takılı kalsın tabii.sonra ömrü hatrı sayılır derecede kısalsın patlasın elinizde sonra siz garantiye yollayın gıcır gıcır 0'ı gelsin ama önemli olan benim giden verilerimdi diye ortalıkta gezinin. arşiv için harici değil dahili kullanın ...

madyb
1

mobil görünümden çık