Oruç tutan birisi hem kilosunu korumak hem de spor yapmak için hangi saatleri değerlendirmeli?




 

aynı saatten devam müdür

sizofren06

Oruç tutan biri kilosunu korumak için harcadığı kaloriye yakın bir kalori almaya dikkat etmeli, spor yapmak için de iftara yakın ya da antrenmanını yapıp biraz dinlenip sonra sahur işlerine girecek şekilde yapmalı ama bu rutin illa ki bozulur yani.

Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet

Spora bagli. 10km kosmak da spor , orta halli bir salonda istasyon gezmekte. Agirlik idmanini teoride her zaman yapabileceginizi dusunuyorum bu basta zorlamaz demek degil ama hizli adapte olunur. Hemen yiyemedim kas kaybi oldu falan bos isler, yada yulafimi yiyemedim gucum yetmedi falan da bos. Pro olsan belki.

su an istanbul icin 19 kusurler sanirim, dolayisiyla okundugu zaman bir basit shake (muz whey fistik ezmesi) ve su icip sonra idmana gidip 21 lerde esas yemek yenebilir. Tabii uyku zamaniniz vs. cok faktor var etkilenecek.

Kilo meselesi kalori hesabi, ama burada bir nuans ekliyim, hesaplanan kalori ile sizin yediginiz farkli olabilir. Dolayisiyla misal son 1 aydir ne yediginizi biliyorsaniz ve herhangi bir tarti hareketi olmadiysa , kilo almadiysaniz ayni rutinler icinde ayni seyleri yerseniz 1 ay icinde kilo almazsiniz. Ramazan sebebiyle muhtemelen vucudunuz NEAT i dusurur ama 1 aya da efektif degisiklik olur mu, sanmiyorum.

wallcan

yaklaşık beş yıldır omad ile yemekten iki üç saat önce ağırlık çalışıyorum. bir halt olmuyor.

ama işin su kısmı sakat. orasını bilemem. yemekle ilgili hiç sorun yaşamazsın ama. metabolik bir rahatsızlığın yoksa (insülin direnci gibi...)

alperz

Bazı arkadaşlar iftardan 1 saat önce gitmeyi düşünüyorlar. Zararlı mıdır bu antrenman?

komando kani var bende

eğer metabolizman sağlamsa, yani enerji sağlamada sorunun yoksa çok da iyidir hatta.

alperz
1

mobil görünümden çık