iki faz, bir nötrlü ve ikili açma kapama tuşu olan bir hatta normal lamba nasıl bağlanır? iki faz birleştirilip tek çıkışa mı sokulur? yok mu bi elektirikçi.




 

Elektrikçi değilim yalnızca (genellikle) kendi işini kendi gören biriyim.

2 faz varsa 2 düğme çalışması için değil mi o? 2 fazı bağlamayız birbirine birini kullanırız diğerini yalıtıp bırakırız tek lamba istiyorsak.

hedep

öyle de denedim yanmıyor yine de

tintoretto

Nötrü bağlayın, sonra fazlardan birini bağlayıp deneyin. Yanmıyorsa diğer fazı deneyin, o da yanmıyorsa ya duy/lamba bozuktur ya da fazların bağlandığı anahtar bozuktur.

Düşük bir ihtimal, nötr de gelmiyor olabilir.

Sondan başa dönelim, elinize bir kontrol kalemi alın, çalıştığını bir prizde deneyin. Sonra uçları açık olan fazlara değdirip elektrik var mı bakın. Elektrik yoksa lamba anahtarını (komutator) konumunu değiştirin, tekrar kontrol edin.

Hiç bir şekilde faz yoksa;

lamba anahtarını (komutatör) sökün ve girişine gelen fazı ölçün, elektrik var mı bakın. Varsa anahtar bozuktur, geleni iletmiyordur. Yoksa o hattın gerisine gitmek lazım, buat sigorta vs iş büyür biraz.

Elektrik varsa, nötr yoktur, kopmuş olabilir. Ama tabi ilk önce elinizdeki yeni lambayı ve duyu başka yerde deneyin çalıştığına emin olun.

John Bloor
1

mobil görünümden çık