Arkadasimla arabayla Yunanistan’da bir tur yapmak istiyoruz. Benim vizem var fakat arkadasimin vizesi yok. Kendisinin ilk Schengen basvurusu olacak.

Vize basvurusunda seyahatin araba ile yapilacaginin aciklanacagi bir mektup ve otel rezervasyonlarini sunmak yeterli olur mu? Daha once araba ile tur icin Schengen’e basvuran oldu mu?

Yoksa fake ucak rezervasyonu ile sanki hic araba ile gidilmeyecekmis gibi basvurmak daha mi saglikli olur?

 

yunanistan adaları için kuşadasındaki feribot firmalarını arayın onlar sizi yönlendiriyor. vizeyi uçakla al buradan arabayla gidersen benzeri akıllar veriyorlar. kuşadasında vfs global vize ofisi de var.

mikahakkinen

Biz geçen sene arabayla gittik Yunanistan'a.

Vize alırken arabayla ilgili bir tek ruhsat fotokopisini vermiştim sanıyorum. Arabayı hiç karıştırmasanız da olur bence. Uçakla gidecekmiş gibi rezervasyon yapmakta sakınca yok.

chicha_v2

Tur firmalarından alın vizeyi ücreti neyse verip. Bir şey atlamak çok olası çünkü başkasının arabasında seyahat falan ruhsatı verecek, dilekçe yazması gerekecek tek başınıza çok karışır.

anten

5 sene önce arabayla gitmiştim ve bu sene tekrar gitmek için bu sabah tekrar kontrol ettim. Kosmos vize merkezinin internet sitesine girin, ulaşım şekli araba olarak seçince ne tür evraklar istendiği yazıyor. Araba size ait değilse, arac sahibinden vekalet almanız gerekiyor. Ve her halükarda araca yeşil sigorta yaptırmanız lazım. Çok teferruatli değil, ben aldığımda tur firmasına yaptırmadım, kendim yaptırdım. Yine kendim yapacağım, çok zor değil. Formu doğru doldurun, istenen evrak listesini eksiksiz hazırlayın, yeterli.

you shall not pass
1

mobil görünümden çık