merhaba,

mobilden vpn kullanmadan ekşi sözlüğe girebiliyorum. iş yeri bilgisayrından da girebiliyorum ancak evde kullandığım bilgisayardan giremiyorum. neden olabilir?


 

Dns yi değiştirmediğin için olabilir mi?

respect

Browser'da VPNsiz girme isi yok hala maalesef.

Avoiding The Puddle

ispye ve ağ konfigürasyonuna göre değişebilir bu durum.

mobil uygulama farklı bir domain kullandığından engel yok şuan. uygulamanın kullandığı domain ile ilgili bir karar bulunmuyor...

iş yerinden girebiliyor olmanda da iş yerinin ağı etkili olabilir. bazı şirketler güvenlik için vpn veya benzeri bir sistem kullanıyor olabilir vs. yani her cihazda tek tek vpn çalışmıyorsa bile binanın internet çıkışı farklı bir sunucu üzerinden geçiriliyor olabilir güvenliği arttırma amacıyla.

tarayıcıda vpnsiz girme yok diye bişey de yok. engelin ne şekilde uygulandığı ile alakalı olduğundan yine ispye göre değişir ama sadece dns de yeterli olabilir, goodbyedpi tarzı deep packet inspection önleme amaçlı yazılımlar da iş görebilir... bu tarz yöntemlerde yine hedef sunucuya direkt bağlanıyorsun trafik farklı bir sunucu üzerinden geçmiyor yani vpn değil. vpn'i genel olarak 3. parti program/konfigürasyon kurma açısından genel bir tanım olarak algılıyorsanız bilemem tabi. bazıları teknik olarak o ayrımı bile yapacak bilgiye sahip olmuyor normal tabi.

ev internetimde dns yeterli oluyor ama firefox'da problem yaşıyorum diğer tarayıcılarda sorun yok. firefox'ta quic'i enforce edemiyormuşuz ssg'nin twitine bakarsak problem bu sanırım twitter.com

ama aktif kullandığım tarayıcı firefox olduğundan vpn açıyorum chrome vs. kullanmak yerine aslında vpnsiz bağlanabileceğim halde.

turkcell mobil internette ise dns tek başına yeterli olmuyor.

konetsu
1

mobil görünümden çık