bizden uzakta tek başına yaşayan, asla yanımıza gelmeyen unutkanlık problemleri yaşayan 84 yaşındaki anneannem bundan yaklaşık 1 sene önce atatürkçü düşünce derneğinden arıyoruz diyen bi avuç salak insana kitap adı altında müsvetteler karşılığında para vermeye başlamıştıı. yazın bizim yanımızdayken de aradılar, babam ve eşim açtı telefonu kavga kıyamet bir daha aramıycaz tamam dediler konu kapandı.

bugün yine kapıya gelmişler anneannemde atatürk falan duyunca para vermiş bunlara. sonra telefonla arayıp bi daha al dediklerinde ben istemiyorum diyip kapatmış telefonu. derdimiz para pul değil evi bildikleri için anneanneme zarar vermelerinden korkuyoruz. ne yapabiliriz sizce? adamların dolandırıcı olduklarına asla inanmıyor onlar Atatürkçü çocuklar diyip duruyor :(


 

Karşılanmayan ihtiyaçlar biryere gitmez. anneannenizin bu atatürk ile ilişkisini sürdürme ihtiyacını karşılamasına yardımcı olun. mesela gerçek add ye götürün ordaki atatürkçü çocukları görsün bağış yapsın bursiyer okutsun filan böylece kapıya gelenleri iç rahatlığıyla çevirebilir. umarım yani. yaşlıları dolandıranlardan ekstra tiksiniyorum.

benim bir gizli bildiğim var

Kapı üstüne görünecek şekilde sahte güvenlik kamerası takın. Caydırıcı olabilir.

Hatta parasal sorununuz yoksa gerçeğini takın. O yaşta yalnız yaşayan bir insan eğer gözünüzde değerliyse en azından gelen gideni takip etmenizde fayda var.

Mirket

eğer maddi olarak zorluk çıkarmayacaksa, ideolojik olarak da uygun görürseniz, add'den bir gence burs versin düzenli; bu çocuk da eşek değilse arada yanına uğrar çay içer sohbet eder elini öper; o konuda vicdanı rahat olacağından başkasına para kaptırmaz belki sizin telkinlerinizle.

yani @benimbirgizli'ye katılıyorum özetle.

fatihkkk
1

mobil görünümden çık