Kendimi ekonomi alanında akılcı kararlar alabilmek adına eğitmek istiyorum, bunun için başlangıç seviyesinde kaynak adlarına ihtiyacım var. Her türlü pdf, video, kitap, ders vb. önerisine açığım.

Şimdiden teşekkürler.


 

sıradan vatandaşım ekonomi nasıl dönüyor nedir ne değildir öğrenmek istiyorum diyorsanız türkçe kaynak arıyorsanız mahfi eğilmezin kitaplarına ve sitesine bakabilirsiniz.

ayrıca iktisadi düşünce tarihi konusunda analiz yapmayacaksanız ya da iktisat düşünce tarihine taaa en baştan başlama kararı almadıysanız yukarıda arkadaşın söylediği 1776 yılında yazılmış kitaba ihtiyacınız tabii ki yok.

AlsterWasser

YouTube Cihat Çiçek. Verdiği tavsiyeleri değil, olaylara bakış açısını izleyin. Halk diliyle ekonomi hakkında yorum yapıyor. Hayat tavsiyeleri veriyor.

(yorumları ve tavsiyeleri çok güzel, ancak yatırım önerileri sakat. bence tabii)

alfired

ne alakasi var ya. adam smith falan okuma. akademik degil gunumuz sartlarinda ilkel artik.

1. sordugun sey ekonomi degil. personal finance yani kisisel finans. o sekilde arat. butce, yatirim, piyasalar, bilesik faiz, paranin zaman degeri vs. alakali kavramlar bunlar.

2. ekonomi bilimi hakkinda cok temel bir anlayis edinmek edinmek istiyorsan yukarida bahsedilen mahfi egilmez olur veya daha da guzeli fikret senses'in su kitabi iletisim.com.tr muthis bir hocaydi yakinlarda vefat etti. kitabi okumadim ama derslerine girdim, kesin cok iyidir.

hot potato
1

mobil görünümden çık