birinci sınıfın birinci döneminde hiçbir derse ve hiçbir vizeye girilmeyince ne oluyor? finallere de girilmeyince kalınan derslerin hepsi ikinci sınıfın ilk döneminde mi alınıyor yeni derslerle birlikte?




 

devamsızlıkla ilgili ek bir kural yoksa ki bildiğim kadarıyla yok. bütün derslerden kalmış oluyorsun. devamsızlıktan kaldığından yine devam zorunluluğun da oluyor... genelde de bir dönemde 30aktslik ders olur max 45akts alabilirsin yani 2. sınıf güz dönemindeki derslerinin yarısını alamazsın. ikinci yıl 45akts dersin tamamını geçersen 3. sınıfta kalan 2. sınıf derslerini ve 3. sınıf derslerini alabilirsin okul kesin uzadı diye bi durum olmaz yani.

kesin bilgi için öğrenci işlerine filan sorabilirsin tabi.

konetsu

Yaz okulu açılıyorsa 1. sınıfın derslerinden açılanları alabilirsin. Okulunun uzamaması için tavsiye ederim. Gerekirse farklı bölümden ya da üniversiteden al. Ama bölümün bunu kabul edip etmeyeceğini öğrenmen gerekiyor başta.

Akts sınırı olduğu için 2. Yılın 1. Döneminin derslerinin hepsini alamazsın. Bağlı dersler varsa 2. Yılın 1. Döneminden hiç ders alamayabilirsin.

Okul uzamış oluyor.

dissendium
1

mobil görünümden çık