Bir yardım kuruluşu aracılığı ile nakdi yardımda bulunmak mı yoksa belediye vs aracılığı ile eşya göndermek mi?

nakdi yardımla bölgedeki ekiplerin alışveriş yapıp ulaştırması teoride daha kolay diye düşünüyordum, ama bölgede durum o kadar kötü ki bundan emin olmak çok zor artık.


nakit. bu tip durumlarda genelde ihtiyac olmayan esya yigintisi olusur.


ben de hot potato'nun dediği sebepten maddi yardım yaptım bu sefer. o eşyaların oraya götürülmesi, orada ayıklanması vs çok zor cidden.


Bence her ikisi de. Bugün ahbap üzerinden yardım yaptım, yarın elimden geldiğince yardım malzemesi göndericem.
Yalnızca biri olacaksa nakit derim tabii.


@datnet ben henuz yapmadim ama dedigim gibi tercihim nakit. hep afet durumlarinda gereksiz/asiri battaniye vs gonderiliyor diye okuyoruz. battaniye ihtiyaci olmayabilir, bilemeyiz yani. onun yerine telefonunu enkazda kaybetmislere telefon, medikal malzeme, ilac, cadir vs ihtiyaci olabilir. bu tip seylerin tedarigi icin de nakit gerekli.


Valla ben de nakit yardimini tercih ederim.


ahbap'a nakit gönderdim. imkanı olanların da güvenilir kurumlara bağış yapması çok önemli. ayrıca evdeki sağlam durumda olan kışlık kıyafetleri bulunduğum belediye aracılığı ile göndereceğim.


biz de hızlı olsun diye ahbap platformuna nakit gönderdik. yarın da belediye aracılığıyla eşya gıda vs için yardım yapmak istiyorum.


Eşya yardımı daha mantıklı


ben nakitte cok guvenemiyorum ama battaniye yigini dedikleri sey cesetleri sarmaya bile yetmeyebilir. hicbir zarar gormediyse bile bolge halki komple barinma, yemek ve giyinme ihtiyacini bir sure gideremeyecek. ben de tercihimi esyadan yana kullandim. belediye de gida, giysi vs diye ayiriyordu toplarken de. sahit oldugum kadariyla gordugum cogu sey de ihtiyac niteligindeydi en basiti temizlik malzemeleri sinirsiz bi ihtiyac. yardim tirlarinin hakkini yememek lazim


Allah hepinizden razı olsun canlar. Ben de güvenilir kuruluşlar aracılığıyla nakit yardımı yapacağım.(kuvvetle muhtemel ahbap) İmkanım olursa yarın olduğunda da kıyafet yardımı yapabilirim inşallah.
