Dun asagidaki linkte bahsedilen numaradan arayip turk telekom dan ariyoruz yakinda zam gelecek size indirimli tarife verelim dediler. Ev adresimizi ve babamin tc numerasini biliyorlar. Annemle babam kolaylikla inanabilirdi. Neden Turk Telekom un numarasindan aramiyorsunuz diyip kapattim.
TC no , adres, isism soyisim bilgisiyle baska ne yapabilirler?

arayankim.net

 

Direkt Digiturk bayiisi olarak aradılar beni. Bölgenizdeki internet altyapısı Digiturk’e geçti, Telekom tarifeniz bitmek üzere, tc’niz şu adınız bu vb vb sayıp durdular. Öncesinde de bi numaradan mesaj gelmişti Telekom tarifeniz bitmek üzere diye, tüm bunları anlık olarak birleştirince tekliflerine olumlu yanıt verdim. 5 dk sonra teknik ekip arayacak sizi diyip kapattılar. Tabii önceden gelen o mesaj da planın bi parçası, taahhütümün bittiği falan yokmuş.

Ben bu arada internetten araştırınca dolandırıcı olduklarını anladım ve 5 dk sonra arayan teknik ekibe istemediğimi belirttim. Telefondaki kadın onaylama ses kaydınız var beyfendi, 600 küsür lirayı çatır çatır alırız sizden gibisinden çirkinleşmeye başlayınca kapattım telefonu.

Ürün satma dolandırıcılığı. Bu yöntem ürünü sattırdığı için Digiturk de ses çıkarmıyor sanırım. Telekom neden ses çıkarmıyor bilmiyorum ama konuyla ilgili sikayetvar’da sözlük’te internette epey bi girdi var.

msb

Soruya yanıt olmamış benimki ama bu bilgilerle dalgın insanlarbu tarz tuzaklara rahatlıkla çekilebilir. Biraz uyanık olmak gerekiyor zira bu bilgilerimiz elden ele gezen güle döndü resmen.

msb

Valla benim bu bilgilere ek olarak, kredi kartımın son 4 hanesini bile biliyorlardı. "Kredi kartınızdan yurt dışında yüklü miktarda harcama yapımış, hemen iptal edelim." demişlerdi. İşin kötü, kartım yurtdışına da açıktı. Az kalsın kanacaktım ama şüphelenip, ben kendim sizi ararım dedim. Öyle diyince, karşı taraf agresifleşti tabii. Sonuç olarak, ben bankalardan da sızıntı olduğunu düşünüyorum. Yoksa kim benim kredi kartımın son 4 hanesini bilebilir ki?

PhoenixRising

Bir çok resmi kurum veya özel şirkette kayıtlı kullanıcı bilgisi içeren veritabanlarını çalan hackerler bunları yayınlıyor internette. Yıllardır devam eden şeyler.
Duruma göre pek bir şey yapacaklarını sanmıyorum ama ağlarına düşündüklerini ikna etmeye yarıyor bu çalınan bilgiler.

diyecevaplandı
1

mobil görünümden çık