şirket aile şirketi baba kurmuş çocukları devam ettiriyor.
Haklı değil. Kendi evini kendi alsın.
Iliskinin uzunluguna bagli. Memur kisisi uzun yillar gelirini ger seye harcadiysa, maddi durumu iyi olan icin de ev elinin kiri ise karsilanilabilir.
Ama onu da sarsacak ise, evlilik cok uzun surmediyse firsatciliktir cakalliktir derim avcunu yalasin yani hakli degil tabii ki.
çocuk varsa kadın haklı yoksa haksız.
'Kendi işi' dediğimiz iş nedir?
Satılabilir, değer ifade eden bir iş ise, mal paylaşımında yüzde 50si zaten karşı tarafın olacaktır. Bu %50'den vazgeçip mi ev istemektedir?
Memur haksız. Kanuni kısmına gelirsek de evlilik sonrası kuruldu ise hak isteme ihtimali çıkabiliyor. Hatta memurun tavırlara bakarsak @mirket'in dediği gibi bir feragat durumu varsa da evi aldıktan sonra dava açıp üstüne bir de şirketten ya da kalanlardan pay isteyebilecek gibi birine benziyor.
Bu tip tavırlar hep evlenmekten kaçınma sebepleri hanesine yazılıyor. Kim ne derse desin, bazılarını iş bazı yerlere gelmeden tanıyamıyorsun.
O da boşanmasın süründürsün. Masrafları da karşılamasın.
Yukarıdaki sorula +1
Ev koşulu biraz haksız ama
Bir ev ne kadar ? Boşansa tam kusurlu olsa dahi evin fiyatının yarısını ancak öder.Ki kusura girersek kimin kusurlu olup olmadığı belli olmaz.
Açardım ben olsam çekişmeli davama arkama yaslanır, sonucu izlerdim. Nafaka hükmedilinceye kadar da hiçbir masrafa karışmazdım. (Çocuk hariç)
Çocuk yoksa anlamsız bence. Sonunda iki taraf da iş güç sahibi insan.