Sorumuzu erkenden soralım, bunu yapmak için ikametgahı yurtdışına almak yeterli mi ? Konsolosluğa gidip oy mu kullanıyoruz sonrasında ? Tarihleri konsolosluk mu açıklıyor nasıl oluyor bu işlemler?


Teşekkürler..

 

Ben kullandım yurtdışında. İkametgah yurtdışına alınması gerekiyor.

Konsoloslukta kullanıyorsunuz.

Türkiyedeki oy verme günün çok önce oluyor ve oy verme süresi daha geniş.

Konsolosluk sitesini ve ysk sitesini takip edin.

AlsterWasser

Ikametgahini aliyorsunuz sonrasinda hangi ulkede sandigin nerelerde kurulacagi ilan ediliyor. Oraya gidip kullanabiliyorsunuz oyunuzu. Gurbetcinin cok oldugu ulkelerde genelde merkezde buyuk salon, otel vs kiralanir ysk tarafindan.

freedonia

milano konsolosluğunda kullanmıştım ben de 2015 kasım seçimlerinde. ikameti hiç bir belge göstermeden aldırmıştım, okulu kiraladığım evi gösterecektim kadın gerek yok dedi, yer beykoz kaymakamlığı nüfus müdürlüğü.

sonra seçimden bir ay kadar önce (ysk ilan eder) milano için tarihler açıklandı, sağlam güvenlik önlemleri altında gittik oyumuzu kullandık. benim diplomatik misyondan chp çıkmıştı, ama sonuç malum.

tantavizisyon

Ben de milano'da oy verdim 2 kere, ilk geldigimde sadece bir beyanda bulunmustum ikametim yoktu henuz o zamanlar.

mirafiori

ben de londra’da hiçbir belge bildirmeden ikametgahı aldırdım konsolosluktan, o açıdan dedim belki başka kanıt vs gerekir diye. o halde o gün kimlikle gidip oy kullanıyoruz doğru mudur ? tc pasaportumun süresi geçik zaten kullanmıyorum, göstermeye gerek var mı?

ek olarak tr’deki eski adresimize de seçim zarfı gitmiyor o zaman.

hayati cozemeyen adam

onun süresi var hocam, listeler asılmadan aldır ikametini. yurtdışı seçmenin havuzuna eklesinler seni. o gün gitsen tabii ki veremezsin oy. şimdi hemen aldır derim ben.

tantavizisyon

geçtiğimiz günlerde bir haber vardı (ne kadar doğru hatırlıyorum emin değilim), seçimden 6 ay önce/içinde ikametgah taşındıysa oy kullanılamayacak gibi. bi bakın.

deartheodosia

ikametgahi almak yeterli cunku sistem ona gore belirliyor oy vereceginiz yeri. yurtdisina tasindiysaniz simdiden alin cok gec olmadan. (ayrica 15-20 euro bi cezasi var ikametgahi gec almanin) sonra e-devletten gorebiliyorsunuz zaten ikametgah adresinizi.

secmen bilgi sorgulama sisteminden kontrol edersiniz nerede oldugunuzu.

supergirl

ben alalı 1 seneyi geçecek, ama bu 6 ay muhabbetini öğrendiğim iyi oldu.. teşekkürler herkese

hayati cozemeyen adam
1

mobil görünümden çık