[q]
(4) 

Lens görme problemi

dfn4 #1547091
Uzağı görememe şikayetiyle doktora gittim. Miyop ve çok hafif astigmat olduğunu söyledi. Gözlük ve lens yazdı. Lensi iki gündür deniyorum. İlk kez kullanıyorum, çok rahat geldi hiç zorlanmadım ancak bir sorun var. Uzağı ve etrafı çok iyi görüyorum yalnız telefon ve bilgisayar gibi yakına baktığım zaman bulanıklık oluyor. Neden olabilir bu?




 

gözleriniz kuruyor, kapalı ortamda özellikle göz kuruluğu oluyor. göz kuruduğu zaman lenslerde görmede bulanıklık olur genelde. bunun dışında bir sorunla karşılaşmaya devam ederseniz lens markanızı değiştirin.

lens market bu konuda en iyi satıcıdır. diyelim ki 6'lı iki paket aldınız. ilk çifti açtığınız ve memnun kalmadınız. kalan 5'er çifti gönderip başka markayı ücretsiz talep edebiliyorsunuz. yine 6 çift gönderiyorlar. yüksek fiyat farkı varsa ödersiniz, düşük fiyatta iade gibi bir durum olursa yapmayabilirler.

eksik bilgi düzeltmesi: telefon ve bilgisayar ekranına bakarken gözleriniz normalden daha uzun süre açık kalıyor. bu yüzden kuruluk oluşuyor.

savata

Astigmat varsa lens genelde rahat olmaz. 1-2 saat sonra batmalar başlar.

seaman

astigmat kaç numara

bir soru sorcam

Acaba yaş itibariyle yakını görememe de başlamış olabilir mi? Mesela benim uzağı görememe, miyop, 4'lerde. Miyop eksi ile ifade ediliyor. Ama yakını görememe de artı 1.5'larda. Lenssiz iken yakını mükemmel görüyorum. Çünkü eksi 4 artı 1.5, yine eksi değerlerde. Ama lens takınca miyop durumundan çıkıyorsunuz, 0 oluyor. Artı 1 veya üzerinde bir değer yakını görememe var ise, evet zorlanırsınız. Bir tanıdığınızın yakın gözlüğü varsa, lensleriniz gözünüzdeyken bir testini yapıp fikir edinebilirsiniz.

cedilla
1

mobil görünümden çık