olmazsın
ikinciye kısa sürede covid geçirenler bağışıklık kazandıkları varyantla değil, dışarıdaki farklı varyantlardan birini kapıp ondan hasta oluyorlar. her varyantın dış protein yapısı farklı. vücut bu proteinden tanıyıp bağışıklık sağlıyor. tabi proteini farklı olan virüs doğal olarak hasta ediyor insanı. maske takmadığı için millet okeye döner gibi farklı varyantları sıradan geçiriyorlar böyle :))
ev arkadaşınız geldi diye sizden ona covid bulaşmış olduğunu söyleyemeyiz. benzer şekilde arkadaşınız da sizden kaptı diyemeyiz.
kuluçka süresinin çok yüksek derecede değişken olması işleri bunun üstüne bir tur daha karıştırıyor.
ayrıca covid ile mevsimsel gribin semptomları aynı. belki de ilkinde birini sonra ötekini oldular? hatta belki hep hastalardı o 1 hafta fark etmediler... test sonuçları da hastalık tespitinde güvenilir değil (testi icat eden dr. kary mullis öyle diyor, ben değil).
ayrıca "pozitif" olmak ile "hasta" olmak ya da "bulaştırıcı" olmak arasındaki ilişki sandığınız kadar güçlü değil. istatistik ve bayes teoremi bilenler hesaplasın, aradaki ilişkiyi.
@koyun'un yazdığında hata şu. varyantların ortak noktaları farklı noktalarından fazla (öyle olmasa varyant değil apayrı bir tür olurlardı), vücut da tek bir yönüne değil neredeyse her yönüne karşı ayrı ayrı dövüşüyor hatta önce burunda başlıyor sonra boğazda sonra ciğerde vb..