Bir ara kaşar dilimleyip yiyordum yüksek proteini için ama aynı şekilde yüksek yağ da içeriyor meret.
Yoğurt da miktarına oranla çok randımanlı gelmiyor protein anlamında.
Soru özellikle spor yapan bireyler için.
lor peyniri + sarisi alinmis yumurtayla omlet.
antep fistigi?
Kurutulmuş et iyi baya. Bi dilim kızarmış ekmek, et ve peynir mükemmel bi ara öğün.
yeşil mercimek salatası
"Akşam yemeğinden birkaç saat sonraki kazınma" derken? Millet de ne bogaz var, ben yemegi yedikten sonra mayisiyorum.
Uzunlamasına ikiye bölünmüş salatalığın içine füme et veya peynir. Ekmeksiz bir sandviç haline getirip yemek.
Enfes
Buz dolabının kapısını açıp 1-2 dilim ekmek arasına koyulan peynir gibisi yok. Kapanışı da yoğurda banılan ekmekle yapmak çok iyi oluyor.
Edit: şimdi baktım da yoğurt da peynir de yiyormuşsunuz. Cevizli sucuk ve kuru yemiş demek istiyorum.
Leblebi veya zeytinyağlı börülce salatası
Lorlu omlet +1
Eskiden günlük protein açığını kapamak için Lor'a abanırdık ama artık piyasada satılan Lorlar Lor değil. Hakikisini bulman lazım.
Leblebi +1
Ancak bu meretin de gaz yapmak gibi bir huyu var ki çekilir dert değildir.
@mirket,
Akşam olmasa da lor günlük tükettiğim bi besin ama öyle diyince içime kurt düştü.
Neden öyle dedin?
Lor, sütten peynir yapıldıktan sonra kalan suyun ikinci bir işleme tabi tutulmasıyla elde edilen bir üründür. Peynir altı suyunun tortusudur diyebiliriz. Yağ ilk işlemde peynirde kaldığı için yağ oranı sıfıra yakındır ve protein açısından çok zengindir. VG sporcularının gözdesidir.
Tadı tuzu yoktur, pek bir şeye benzemez, çok çabuk küflenir. Köy yerlerinde gözleme, börek içinde idare edilen bir besindir.
Şu an piyasada deri tulum peynirinden tat ve görünüm olarak pek bir farkı olmayan peynir kadar yağlı bir ürün satılıyor ki lorla bir alakası yok diye düşünüyorum. En azından VG sporcularının tüketmesi önerilen lor o lor değil.
Geçen yıl, evde peynir yapımıyla ilgili bir grupta bir fotoğraf paylaşılmıştı. Bir toptancı dükkanında yığılı bidonlar ve önlerinde bir etiket vardı. Etikette 'Peynir yapımında kullanılan iç yağı şu kadar lira' yazıyordu. İki şeye çok şaşırmıştık. İç yağının fiyatının o kadar ucuz olması mümkün değil ve peynir yapımında yağ kullanılmaz.
bence sabret ve hiçbir şey yeme. bir süre sonra normalin bu olacak ve ihtiyaç hissetmeyeceksin. bunların hepsi alışkanlıkla alakalı.
Ya şimdi bu söyleyeceğim şey genelde kabul görmeyen bir öneri ama tabii bunun da bilimsel bir açıklaması var. Şöyle ki;
Proteini bol bi şey istemenin nedeni sanırım "karbonhidrat almayayım protein alayım bu şekilde daha sağlıklı olur, hem de protein almış olurum" düşüncesi ama bence akşam bahsettiğin saatlerde mısır patlağı gibi kompleks karbonhidrat kaynakları tüketmek de oldukça faydalı bir yöntem zira bu tip kompleks karbonhidratların sindirilip glikojen olarak depolanması en hızlı haliyle bile en az 10 saat sürüyor, eğer antrenman yapan bir kişiysen, yani glikojen depoları her zaman dolu olan biri değilsen bu şekilde atıştırmalar kas-karaciğer glikojenlerini doldurcağı için antrenman performansını da yükseltecektir. İnsanlar geç saatte alınan karbonhidratların genelde yağ olacağını düşünürler ama öyle bir şey yok tabii. Ayrıca vücudun düşünüldüğü kadar çok protein ihtiyacı yok yani illa protein alayım kaygısı yaşamak anlamsız, günlük alman gereken proteini aldıysan o zaten yeterli, fazlası gereksiz maliyet hem vücudun hem de cebin için. Ben mesela akşam işime yaramayacak protein almaktansa kaslarımda glikojen olarak depo edip antrenmanda kullanabileceğim kompleks karb. almayı daha mantıklı buluyorum. Bu da alternatif bir çözüm olabilir senin için.
Not: Bu arada ekleme yapayım bu bahsettiğim yöntem düzenli antrenman yapan bireyler için geçerli, sedanter ya da hali hazırda zaten kilolu insanlar için çalışmayan bir yöntem olacaktır sizin için değil yani bu siz hemen gaza gelmeyin.