Apartmanda koridorda vs yabancı bir kedi görse aşırı derecede kabarıp üstüne atlıyordu, ben zor kurtarıyodum, eve aldığımdan beri böyleydi.
Bir süredir hiç yabancı kedi görmedi, ve şimdi apartmanda başka bi yavru(müstakbel 2.kedi) benim evime dadandı. Çok tatlı, erkek, 4-5 aylık diye tahmin ediyorum. Akşam eve geldiğimde zorla eve girip kedimin oyuncaklarıyla oynuyor. (Parazitlerini yaptırdım diğer aşıları da sırası geldikçe yaptıracağım, ama apartmanda yaşıyor tam temiz diyemeyiz 2.kedi için)
2-3 sefer yaptı bunu, kedim aşırı tepki vermedi, 1-2 kere patakladı ama son geldiğinde yapmadı, kenardan hayretle izlemekle yetindi bu arsızlığı shdhş ama wc’sini kullanınca çok sinirlendi ve mecburen 2.yi dışarı çıkardım.
Evim 1+1, odalar kapıyla bölünmemiş arası serbest geçişli. Böyle bir evde bu koşullarda 2.kedi olur mu? Hayvanı alıştırıp tekrar dışarı bırakamam, şimdilik apartman içindeki kedi evleri ve mamalarla idare ediyor ama benim eve girmeye de aşırı hevesli, oyuncaklara çıldırıyor. Ne yapmalıyım fikirlerinize ihtiyacım var! Teşekkürler.
Not: Temizlik ve masraf yönünden de endişelerim var, şimdi bile temizlik konusunu tam çözemiyorum çabucak tozlanıyor ev. Haftada 1 temizlik yetmiyor. 2 kedisi olanlar nasıl yapıyor?
Tüm hayvanlardan nefret eden dişi kedimizin yanına minik bir dişi kedi daha getirdik iki yıl önce. Ama biz ufak kediyi ayrı bir odada tuttuk bir hafta boyunca, öyle bir imkanınız yok sanırım. Sonuç olarak ufak kedi sağlam dayak yedi, şu an ablasından daha iri olmasına rağmen ara sıra dayak yemeye devam ediyor. Birbirlerini sevmiyorlar ama alıştılar, ikisi aynı yatağın/koltuğun ayrı kenarlarında yatıyor, ikisi de bizimle uyuyorlar ama yine hır gür çıkıyor sık sık. Eve alacaksanız bir süre kontrollü bir araya getirip siz yokken/uyurken ufak kediyi ayrı bir yere kapatmanız iyi olur. Bir de ikinci kum kabı şart.
Masraf konusunda "çok fark etmiyor ya" diyenler olacaktır, inanmayın. Mama ve veteriner masrafı iki katına, kum masrafı en az 1,5 katına çıkıyor. Temizlik konusunda: biz koltuklarda kedi kılı olmasına fazla takılmıyoruz. Yerleri robot süpürge hallediyor. Kum kabı arka balkonda, eve fazla kum/koku yayılmıyor.
6 yaşında, hayatında kediyi sadece camdan balkondan görmüş, dışarıdan ve yabancılardan deli gibi korkan (kısır erkek) kedim bile (dişi yavru) eve yeni gelen kediye alıştı. başlarda pataklama, hıslama, kıskanma oluyor birkaç hafta gözetim altında bir araya getirmek gerekiyor. benimkinin alışması 2 hafta falan sürdü. can ciğer kuzu sarmaları şimdi. eve yeni gelen kediden ev kedisine hastalık bulaşabilir ona dikkat etmek gerekiyor.
Ben ikinci kedi konusunda çok da yüreklendirici olamayacağım maalesef kendi bakış açımla. Bizim 5.5 yaşındaki kedimiz tam dediğiniz profilde bir kedi; başka bir kediye asla tahammülü yok. Bu 5.5 yıl boyunca Babası ve erkek kardeşi tatillerde ve taşınma durumlarında 2-3 kere gelip bizde kaldılar; bizimki her seferinde nefret kustu. Sevmiyor. Kendisi de erkek ve üç kedi de kısırdı.
Babası ve erkek kardeşi de ablamizda birlikte yaşıyorlardı. Babaları bu yavrular gelene kadar çok sevecen bir kediyken oğlu ile birlikte yaşamaya başlayınca hayvan resmen karakter degistirdi, insanlara yaklaşmaz oldu. Çenesinde iri sivilceler çıktı. Sonrasında alıştı ama hiçbir zaman onunla birlikte yaşamaktan mutlu değildi. Derken geçen sene hastalığı yüzünden bizim kedinin kardeşi maalesef öldü. Hepimiz çok çok üzüldük. Fakat sonradan gördük ki baba kedi yine karakter degistirdi, o eski sevecen kedi moduna geçti ve çok mutlu.
Etrafımdaki iki kedili evlerde hep eve ilk gelen kedi mutsuz şekilde devam ediyor hayatına. Aynı anda sahiplenen kardeşler olursa onlar anlasabiliyor.
Bizim kedi de tek başına ama gayet mutlu bir kedi.
Demem o ki ben ikinci bir kediyi almak konusunda çok da pozitif değilim.
Masraflar da artıyor tabii ki sonuçta mama iki kati, kum iki katı. Tüy de iki katı haliyle.
Bu genellenebilecek bir konu değil. Sizinkinde pozitif bir gelişme var anlattığınız kadarıyla neden olmasın? İkinci kediyle sosyalleşmenin çok iyi geldiği kediler de var. Ufak denemelere devam edin zaten önümüz kış. Günde iki kiloya yakın mama dağıtan biri olarak maddi kısmına yorum yapmam mümkün değil maalesef. Keşke sahiplenme daha çok olsa da bizim başımıza bu kadar hayvan kalmasa diyebilirim sadece.
alışır, alışmayan kedi görmedim hatta oyun arkadaşı olurlar. en kötü ihtimal herkes kendi bölgesinde yaşar arada bir restleşirler ama birbirlerini öldürmezler.