ayağına çorap giymeden yatmış, ayağında mantar var. Şimdi bu nevresimi alıp yıkıyoruz ama içimiz rahat etmiyor kullanmaya. Yine de geçer mi geçmez mi emin olamıyoruz. Geçer mi arkadaşlar? Nevresimi çöpe atalım mı? He bir de giydiği terlik yıkanıp tekrar giyilir mi, en sevilen terlik oymuş çünkü. Yıkamakla geçmiyorsa o da atılacak.




 

Çok elzem eşyalarım değil ise hepsini atardım. Gerçekten atmayı istemediklerimi de yüksek sıcaklıklarda temizlerdim. Sonrasında nemli kalmalarını engellerdim.

lüzumsuz adam

lüzumsuz adam +1

ayrıca banyoyu da kullandıysa hem detaylı hem de derin bir temizlik yapılmalı.
Özellikle duşakabin/küvet vs.

MtKrt

Hocam yıkayın kullanın bir şey olmaz. Tabi kişisel hijyen, temizlik ve bağışıklığa ekstra dikkat edin bu aralar.

nickini vermek istemeyen uye

Yıka sonra at.

gabe h coud

Ayakta mantar gecmisi olan kapali goruslu biri olarak mantar eşittir kanser diyorum. Nerden ne zaman cikacagi hic belli olmaz. Yika ve at +1

IncredibleMau

atilicak seyi neden adama yikatiyoruz?
kullanmayin atin gitsin..

cooperr

Siz hiç otelde yatmadınız mı? Berbere kuaföre gitmediniz mi?

Ykayın, kurutun, çok iyi havalandırın.

Terliğe de asit borik alın eczaneden. Onu uygulayın.

Mirket

gecer arkadaslar, yuksek sicakliklarda yikayip iyice kurulayin yeter. onemli olan nemli bisey kalmamasi. yikanip kurutulmus nevresimde beslenebilecegi bisey yok, hayatta kalamaz.

kaynak: kendi ayagimda mantar vardi, esimle birlikte ayni nevresimi, dusu filan kullandik hep iyilesene kadar, ona bisey olmadi.

tirnak makaslarini filan ayri tutun (zaten normalde de oyle tutun), dusu/kuveti iyi temizleyin, nevresimleri iyi kurutun, baska biseye gerek yok.

taurina

durumunuz iyiyse atın ama genelde 70 80 derecede ölüyorlar makinede. bir de zaten günlerce yaşayamıyor bildiğim kadarıyla çarşafta vs.

ShadowOfMoon

Çarşafları yüksek derecede yıkayın. Hatta varsa kalitelisinden çay ağacı yağı da kullanın durulama suyuna falan katarak. Güzelce havalandırıp iyice kurutun(mümkünse bol güneşle kurusun). En son içiniz rahat etsin diye nefresimleri sıcak sıcak bi gğzel ütüleyin(buhar olmasın mantar nemi sever).

yazdonumu

terligi camasir suyuna basar, icime hala sinmiyorsa atardim ama nevresimi yikayip kullanirim net. abartmaya gerek yok, terliksiz yere haliya falan da basmis olabilir yani ohoooo.

hot potato
1

mobil görünümden çık