23 yıl sonra gideceğim. Daha on yıl önce şehrin inanılmaz değiştiği söyleniyordu. Şimdisini düşünemiyorum. 99-2000 yıllarından beri aynı kalmış, böyle gençliğimdeki Konya'yı hatırlatacak bir mekan var mıdır önerebileceğiniz?




 

Hocam dediğin anlamda çok zor gerçekten, belki kapalı alanların içi olabilir. Tarihi camiler, eski bir okul vb gibi ama resmi dairelerin bile çoğu yıkıldı/taşındı.

Şimdilik aklıma gelen nispeten benzer kalmış, hatırlatabilecek yerler: Zafer-gedavet-form-anıt-gar rotasını yürüyebilirsin, Nalçacının musalla tarafları, Selçuk üni kampüsü, Akyokuştan manzara yapılabilir… Eğer ‘yeni’ otogara yetiştiysen orası hala aynıdır aşağı yukarı.

Bir de eskiden yaşadığın mahalle eski bir muhitteyse çok değişmemiş olabilir.

038576

Bazı yerlerin o tarihi dokusu ve kokusu hiçbir zaman değişmiyor. Konya'da da zafer, Alaaddin tepesi, Kayalıpark'tan Mevlana'ya ve yine o civardaki kapalı pazarlar, kadınlar pazarı vs. bölgeler bana hep aynı gelmiştir farklı zamanlarda.
Eğer üniversite civarlarına gidecekseniz kampüs dışında Bosna vs. günden güne değişiyor. 20 yılda neler değişmemiştir ki.

va
1

mobil görünümden çık