Geçen yıl Ziraat Bankası'ndan konut kredisi çektim ve kredi kartı, DASK, BES, hayat sigortası, Ailem güvende, eşyam güvende, banka konut sigortası yapıldı. Şimdi yine yenileme mesajı aldım. Bankaya sordum, tabii gerekli olduğunu ve iptal edilirse 1,20 kredi olmayacağını söylediler.

DASK harici hepsinden kurtulmak istiyorum, yapan var mı? Kredi oranını etkiler mi?


 

Bu yıl 3.yılım. dask hariç sigortam yok. Konut sigortasını otomatik kesmişti. Bankacıyla görüştüm iptal talebi oluşturacağım ama başka firmadan yaptırmanız gerekir sigortasız olmaz dedi. Tamam dedim ama yaptırmadım. Dask harici sigortam yok ve ödeme planımda bir değişiklik yok

roookie

Zaten kullanılmış ve anlaşılmış ve ödeme planı çıkarılmış ve ödenmeye devam eden kredide değişiklik olmaz, bankacı sallamış sizi başından. Kredi oranları düşerse başvurup yeniden yapılandırıp oranı düşürebilirsiniz ama herhangi bir nedenden dolayı kredi oranınızı yükseltip ödemelerde farklılık yapamazlar.

Dask mecburi, onun haricinde hepsini iptal edebilirsiniz. Ama hayat sigortasını da bırakırsanız iyi olur sanki, Allah korusun ölüm var kalım var.

John Bloor

Ben de benzer şekilde konut kredisi kullandım BES vb. hepsini yapıyorlar. DASK ve hayat sigortası hariç iptal ettim sorun olmadı. Bu ikisini devam ettirmeni öneririm.

Kullandırılan kredinin vadesi, faiz oranı ve ödeme planı sen imza atmadığın sürece değiştirilemez.

Lethe
1

mobil görünümden çık