6 tb’lik harici harddiskim vardi durup dururken elektrik almamaya basladi. Icindekiler onemsiz seyler oldugu icin cok onemli degil ancak fotograflarimin bulundugu 1 tb’lik harddisk bozulursa uzulurum. Bilgisayarimda da 250 gblik yedek bir ssd var. Bunun icin ssd kutusu alsam butun fotograflarimi oraya yedeklesem bozulmalara karsi vs guvenli olur mu?




 

ssd hdd'ye göre çok daha güvenli bir teknoloji. ama elektronik her şeyin kalitesine göre ömürleri var, sizin için önemli ve daima muhafaza etmek isteyeceğiniz verileri ücretli bir bulut hesabında saklamak en akıllıca seçenek olur. Ben google photos kullanoyorum memnunum.

bugisme

2010'da aldığım ssd'yi halen kullanıyorum. genel olarak sorunsuz cihazlar. muhtemelen harici kutuda da sıklıkla kullanmayacağınız için güvenli olacaktır.

denizgonen

önemli dosyaları her zaman ikisi fiziksel biri bulut olmak üzere üç yedekle saklayın. her an her şey olabilir. tamamen güvenli bir ortam yok. ssd de bozulur, mekanik disk de bozulur. flash bellek de bozulur. bulut servisi çöker.

geri getiremeyeceğinzi dosyalar için her zaman en az üç yedek...

alperz

@bugisme google photos'a bir türlü ödeme yapamadım bu yüzden icloud kapasitesini 200 gb'a yükselttim. ekstra olarak da ssd'ye yükleyeyim orada kalsın diyorum.

rahmi pinkfloydoglu

Hatırladığım kadarıyla SSDler HDDlere göre daha sağlamdı. Yani kolay kolay bozulmazlar. Darbelere, dönmelere falan daha dayanıkldır.

Ancak oldu da bozuldu diyelim, data kurtarma kısmında da HDDler daha güvenilirdir. SSD den data kurtarma bazen çok zor bazen de imkansız oluyor.

Yani ikisinin de avantaj ve dezavantajı var.

ananiyimioguz
1

mobil görünümden çık