dediğiniz ürünler var mı?

mesela cevizli sucuk bana öyle geliyor. tr'de hadi yine neyse de bence avrupa'da özellikle güzel bir markalaştırma ile alır yürür.

illa ürün olması da şart değil tabii atıyorum marka da olabilir.

 

Tabii ki şarapları.

Kaleci Saçlı Forvet

cig kofte. ama boyle lavasla durum vs. degil, dumduz marulla guzel bir servisle beraber.

spicy, healthy, vegan kafasiyla iyi bir branding yapilsa & influencer marketingle beraber avrupa ve amerikada cok iyi satacagini dusunuyorum

ahoy kaptan

Sarap +1. Avrupa'ya denizasiri ulkelerden bile cesit cesit sarap geliyor ama nakliye sureci cok daha kolay ve hizli olacak sarabi bi biz gonderemiyoruz herhalde. Sarap konusunda uzman falan degilim ama bizde bu isi cok ciddiye alip calisan sarap ureticileri var, hatta bunlardan biri olan arkas direkt isin lojistik tarafini da biliyor. Ne olmuyor, neyi yapamiyoruz anlamiyorum gercekten.

argaladhel

Cevizli sucugu bilmezler ama Churchkhela'yi bilirler. Tipki yogurt'un yunan sanilmasi gibi. Baklava'nin orijininin tam bilinmemesi, orta dogu yemegi gibi gorulmesi gibi vs.. Paketli gidalarin kalitesiz olmasi yuzunden de markalasamiyor olabilir. Lokum mesela tutuyor aslinda belli ulkelerde.

Her sektorde kaliteli isler olmasina ragmen marka cikaramiyoruz veya dandik olanlar yuzunden kaliteliler arka planda kaliyor, mesela tekstil, mesela mobilya.

Sarap +2. Yani fransiz adam gidip turk sarabi deneyim hmm demiyor ama markete gitsen california sarabi,italyan,ispanyol da var arjantin sarabi da var, turk sarabi yok.

Peynir de +1. Her ulkenin meshur peynirleri her yerde bulunabiliyor, mesela feta mesela cheddar. Parmigiano, camambert gibi meshur olanlari saymiroum bile. Hic bir yerde turk peyniri bulamazsin.

Berlin'de cig kofteci hippie veganlar doluydu. Vegan snack olarak tutmus. Ama Berlin haricinde gormedim, belki vardir bilmiyorum.

mirafiori

Midye dolma

noluyo yaa

Kumpir Almanya’da neden döner kadar yaygın değil hala merak içindeyim. Patates seviyorlar, karıştırarak yemeyi de seviyorlar. Param olsa sırf merakımdan açacağım.

Bizim peynirler bunlarınkini cebinde çıkarır ama ön yargı da var.

Almanları kırismıs zamanı kullandıkları tost makinası gibi birşey var, raklette, o da Tr de tutar gibi aslında.

spherical

tahin pekmez diye bir şey varken dünyada nutella'nın çılgınlar gibi satması, bilinmesi çok saçma mesela.

kim bilir
1

mobil görünümden çık