İlaçlı BT çektiren kimse var mı? Bir yan etkisi veya zararı ile karşılaştınız mı? Annemin böbrekle ilgili ultrasonundan sonra emin olmak amaçlı doktor yönlendirdi ama ben biraz çekindim açıkçası. Bu ilaç ne ilacıdır bir zararı var mı veya yan etkisi? İlaçsız tomografi ile bu işi halledemez miydik? Zaten böbrekle ilgili bir sorun ile giden birine bu ölçümü yaptırmak ne kadar doğru?




 

Bu ilaçların böbrekten atılımı biraz zor ben de çektirmiştim bu yönden riskini biliyordum. Muhtemelen doktorunuz riske atmamak için anneninizi sevk etmiş hemen endişe etmeyin derim, kan testi ile anlaşılır. İlaçsız bazen teşhis koyamıyorlar sağlık için tetkiklerde maalesef böyle riskler olabiliyor.

titanic kemancısı

2 sene önce kalp ve aort için ilaçlı çektirmiştim. vücutta aniden bir sıcaklık hissediyorsun ve bir süre sonra geçiyor. sonrasında bol su içmemi söylediler. bir yan etkisini görmedim.

1 ay önce de ilaçlı temporal tomografi çekildim. onda hiçbir şey hissetmedim desem yeridir. onda da bir yan etki görmedim gün içersinde.

ilaç damar yoluyla veriliyor. nadiren de olsa alerjik reaksiyon gösterenler çıkabiliyor.

(bkz: kontrast madde )

false pretension
1

mobil görünümden çık