Bu yaz evleneceğiz ve 3 sene daha türkiye’de kalıp sonrasında eşimin işi sebebiyle yurtdışına taşınma planımız var. Kız tarafının daha önce başka kiracıların oturduğu 15 yıllık falan 3+1 iyi konumda bir evi var. Eşyaların tamamı öğrencilikten kalma, 5/10 falan sayılır yani. Yani örneğin çmş mak bazen su sızdırıyor işte buzdolabının kolu kırık, ya da sadece bir tane L koltuk var onu da kediler tırmıklamış gibi gibi... Bu durumda,
1- eski eşyaları dağıtıp yeni mobilya ve beyaz eşya almak,
2- eve tadilat yaptırmak(doğalgaz tesisatı, boya, eski parkelerin yenilenmesi, mutfağın yenilenmesi vs)

Mantıksız mı olur? Yani zaten 3 sene sonra, bir aksilik olmazsa %90 gitmiş olacağız diye düşünüyoruz çünkü. Bu durumda siz ne yapardınız?

(Aylık toplam gelir 40-50bin civarı, araba vs de var yani durumlar iyi aslında)

Teşekkürler

 

3 sene az değil. para varken, öyle yaşanmaz. bol taksitli, kredili bir şekilde eve tadilat ve yeni ev eşyası alırım. 3 sene sonra eşyalı kiraya veririm. Mantıklı yani. Cebinden cash ödeme, ona dikkat et.

gabe h coud

spotçu derim ben, eğer taraflar ikinci el'e sıkıntılı diye bakmıyorsa.

selam

Valla ben eve tadilat yapar, yeni eşya vs de almazdım bu senaryoda. Zaten gideceksem taksitleri yeni bitridiğim eşyaları ederinin çok altında spotçuya satmak saçma geldi.

Amaranta ursula

Tadilat ve yeni eşya yolunu seçerdim. Sonra da eşyalı olarak kiraya vermek ya da eşyayı satmak mantıklı

nawar

Ben olsam yenilemezdim. Eşyalı olarak kiraya vereceksiniz ama sizin kullanamayacağınız (ya da en fazla üç sene kullanabileceğiniz) eşyalar için dünya para vermezdim ben olsam.

pispinti

bu esya vs konusunu bizim millet cok abartiyor, ben hicbirine dokunmazdim bir servis cagirir beyaz esyalari tamir ettiririm. koltugun da gerekirse kiliflari yenilenir nedir yani. boya yaptirmakta bir sorun yok 1 sene icin bile boya yapilir sonucta. ufak tadilat + mevcut esyalarla devam ederdim.

bay b

1.eşyaları kiracılar kullanmadıysa aynen devam. eksikler çıktıkça yenilenir.
2.esyaları kiracılar kullandıysa yatak odası yenilenir. devam edilir.

devir harcama devri değil bir evin tadilatı mutfak banyo dahilse 250000₺ ayrıca ustaların başında saçların ağarması kesin.

yurtdışı planı varsa kiracıya mı ev yaptıracaksınız. planlar iptal olursa belki 3 senelik birikimle daha iyi bir ev alınır o döşenir.

mutluluklar dilerim yeni yuvanızda.

gatherer

Tadilat kesinlikle yaptırırdım. Çok kötü durumda olan ya da görüntüsü gerçekten hoşuma gitmeyen eşya varsa, yeteri kadar konforlu değilse de yenisini alırdım. Baştan aşağı evi düzmezdim.

black holes in the sky

İşiniz mi yok. Başka ev kiralayın. Birilerinin 15 yıl oturduğu evle mi uğraşacaksınız. Ben uğraşmazdım.

dissendium

Aloha, sizin gelecekti halinizim.
Eşya almadık, aynen kullanmaya devam ettik. Eve boya, badana yapıp biraz temizledik, yaşanır hale getirdik. Yurtdışına taşınma zamanı geldiğinde, bir tanıdığımızın kızı okul için şehre geliyordu, ikinci el eşyalarla ev düzmek istiyorlar dedi. Tüm evi, götürmediğimiz herşeyi kıza toptan bir fiyata verdik. Çok büyük şans oldu tabii bu.
Bizim de buzdolabı bazen soğutmayı unutuyordu, bulaşık makinesinin kafası gidiyordu arada, ama o masrafı yapacağımıza yurtdışı için kenarda para toplamış olduk, iyi de oldu.

quaker

Yeni evli bir çift olarak hayatının en güzel olabilecek 3 yılını kötü bir evde geçirmek istemezdim açıkçası. O "geçicilik" psikolojisi zaten genel olarak kötü bir şey, ben 3 ay bile kalacaksam bulunduğum yeri iyileştirmeye çalışırım. Bütün mutfağın yenilenmesi gibi büyük tadilatlara muhtemelen girmezdim ama gözüme batan eşyaların hepsini değiştirirdim.

roket adam

kullanılabilir veya onarılabilir eşyaları kullanmaya devam etmek, eksikleri spotçudan halletmek. doğalgaz ve boya gibi şart olan onarımları yapmak şart olmayan parke gibi kısımlarla devam etmek olmalı. bahsettiğiniz şeyleri yaparsanız çok ciddi masraf çıkar. hiç yapmazsanız da çok kötü olur. orta yolu bulun bence

paintov

roket adam +1

Piyano piyano bacaksız

ortak kullanilan & ogrenci tarafindan kullanilmis esya bakim gormemis olabilir, bir sure sonra surekli sorunlu seylerle ugrasmaktan bikabilirsiniz. esyalar iyi durumdaysa, iyi bakilmissa bilemem tabi. 3 yilin sonunda ne olacagi da belli olmaz. bakarsiniz turkiye cicek gibi ulke olur gitmekten vazgecersiniz. ayrica 30 yaslarindaysaniz 3 yil kalan hayatinizin belki de yuzde 7-8'ine denk geliyor. dolayisiyla 3 sene az degil, ayrica mal sahibisiniz, ben olsam yenilerdim daireyi (15 yillik dairede tesisat yenilemek muhtemelen gerekli degildir). 3 sene temiz kullanip sonra da az kullanilmis daireyi iyi paraya da kiraya vermek kolay olur. ayrica durumunuz daha iyi olursa hic kiraya vermeyip geldigimizde de kalacagimiz yerimiz olsun diye daireyi tutmak isteyebilirsiniz.

bu arada ben ayni durumda 2 sene sonra zaten yurtdisina gidecegim diye bu tip islere girismedim pisman oldum, bosuna kepazelik cektim bir yil. 4. senem hala turkiyedeyim, gitmeye de niyetim yok.

serseri marti

3 yıl kısa bir süre değil.
kısa bir süre sonra o eski ve bozuk eşyalar sinirlerinizi bozar.
tamir edilebilen her şeyi net bir şekilde tamir ettirip, zorunlu tadilatları mutlaka yaptırırdım ben. güzel bir de badana yaptırırım.

evi kendi evim gibi hissetirecek bir kaç tane de ufak eşya alırdım.

teritori

Valla 3 yıl az bir süre değil. Bu zaman içinde ön göremediğiniz sayısız sürpriz ile karşılaşabilirsiniz. Sağlık, çocuk, ekonomi, deprem, zar zurt...

Mevcut kiracılı eve girmektense, kiracılarla devam veya yeni birine kiraya verip, oradan gelecek geliri de kullanarak orta-üst arası bir eve kiraya çıkarım. Hem bu durum sizin kazanıcınızı çok etkilemez, hem güzel bir evde ilk yıllarınızı yaşarsınız.

janavarorion
1

mobil görünümden çık