Merhaba! Yaklaşık bir buçuk ay önce bir arkadaşım İtalya'dan bir paket yolladı bana ancak hala elime ulaşmadı. Takip numarasını vermişti bana ben de Poste Italiane sitesinden takip etmeye çalışıyorum ama haftalardır sadece "sevkiyat devam ediyor" diyor. Bizim PTT de haftalarca gönderemiyor bazen ama en azından sitesinde hangi tarihte nerede olduğu yazıyor. Burada hiçbir şey yok. Arkadaşım da tanıdıklarına sormuş ama kimse yardımcı olamadı dedi. İtalyancası olmadığı için doğrudan kendi de soramıyor. Bizim gümrüğe takılmış olabilir mi? O durumda elimdeki az bilgi ile ulaşmam mümkün olur mu bir bilen var mıdır?




 

bizim zamanımızda posta italia atıyordu sonra yurtiçine girince ptt'den kontrol ediyordunuz.

ptt'nin sistemine falan sorun yurtiçi gümrüğe takıldıysa işlem yapmanız gerek olabilir vb.

kveldulv

Evet ben de buradan ona gönderdiğimde posta İtalya'ya girdiğinde PTT'nin sitesinde bir İtalyan takip numarası çıkmıştı ve o numara ile takip edebilmiştim. Ama onun gönderdiği posta için sistemde bir Türkiye numarası yok o nedenle PTT'yi veya gümrüğü arasam bile numara sorduklarında İtalyan numarasını verebilirim ancak. O da hiçbir işe yaramaz diye düşünüyorum.

peki madem

Sizin adınıza gönderildiyse ülkeye girdiği anda bir yerlere kayit yapılması zorunlu. O yüzden isminizle vs pttden gümrükten arayarak sorgulayın bilgi yoksa daha ülkeye girmemiş demektir.

sanguine

ptt cagri merkezini arayin, bazen online takipte takili kaliyor sonra hala transitteyken elinize ulasiveriyor.

bay b

Italya‘dan kartpostal yollamistim da iki ayi bulmustu türkiye‘ye gelmesi. Cok kötü calisiyorlar.

Black friday vardi o an, simdi de noel vs. gecikmesi olasi ama kaybetmis de olabilirler ne yazik ki, italyancasi yoksa da googletranslate ile sorsun.

kuehles blondes
1

mobil görünümden çık