işyerinde 6 kişilik bir odadasınız. hemen yan masanızdaki kişi iş yaparken sürekli konuşuyor, ahlıyor, inliyor, ofluyor. iş yaparken sürekli "şimdi şunu yapayım", "şimdi bunu yapayım", "şimdi şunu arayayım", "şimdi şunu getireyim" diye kendi kendine konuşuyor. şarkı mırıldanıyor. kendi kendine bir şeylere kızıyor "bu ne ya şimdi" falan diyor. kendi kendine espri yapıp gülüyor.

daha önce buna benzer bir insan tanıdınız mı? siz de böyle bir insandan rahatsız olur musunuz? odadaki ben dışındaki hiç kimse bundan rahatsız almıyor.


 

Dikkat ettikce daha cok rahatsiz etmeye baslar once onu soyleyeyim.

Ben rahatsiz olurdum. Agzini bantlardim sjsjsj saka bir yana, ben tatli dille konusurdum. Rahatsiz edici ve garip.

mor oje

Söylemek lazım.
O konuştukça "dur bir, konsantre olamıyorum vs." diye uyarın. Büyük ihtimalle farkında değil veya sizin rahatsız olabileceğinizi bile düşünmüyor.
Alternatif kulaklık takmanız.

Daha fazla konuşup gürültü yapan tipler de olabilirdi.

burfak

benim patronumun abisi böyle. sürekli şunu yapiim bunu yapiim modunda. bi de açıp cennet mahallesi, akasya durağı izleyen bi tip hem de sesli. bi de gülüyo. kafam akşama kadar saçma sapan bir sürü şeyle doluyor ama alıştım artık bir şey demiyorum.

matilda

Farkında bile olmayabilir. Söyleyin bence münasip bir dille. Ben de rahatsız olurdum.

pispinti

Tanıdım hocam, uyardım. Düzelmedi bi daha uyardım. Düzelmedi.. Ben de artık şikayet modunu açtım, çünkü 2 kez uyarmışım "ay ne diyosun" diyemezdi.

lcha

eski iş yerimde aynı böyle biri vardı. rahatsız olduğum için defalarca kez önce kibar sonra sert bir dille uyardım ama değişmedi. uyarınca kırılıp susuyor sonra başlıyordu yine 'neden öyle yaptım keşke yapmasaydım hoff puff' diye konuşmaya. sabahtan akşama kadar söylenmekten yorulmuyordu da işin garibi. bir süre sonra onu öyle kabul ettim.

uyarın baktınız değişmiyor kabullenip kulaklıkla çalışın. dikkat edip takıldıkça daha sinir bozucu geliyor insana.

juliette

Ben duruma farklı bir açıdan bakacağım. Karşı cinsse size konuşmaya katılma fırsatı sunmaya çalışıyor olabilir.

dissendium

lisede öğretmenimiz anlatmıştı. üniversite sınavında gözetmenmiş. biri sesli bir şekilde şak şak sakız çiğniyor dedi. diğer öğrenciler rahatsız olmuş uyarmışlar kızı. sakızı çıkartınca kız uyuyakalmış sınavda. uyandırmışlar yine uyuyakalmış. meğerse kız sınava hazırlanırken uyumamak için sesli sakız çiğniyormuş. çiğnemeyince uyuyakalıyormuş.

nedense kafamda bu olayla bağlantı kurdum.

neseli portakal

Farkında olmaya bilir. Ben de rahatsız olurdum, ya uyarırdım ya da çekinirsem de kulaklık takardım.

ananiyimioguz

Hemen yanımda oturuyor biri. Sesli okuyor, sallanıyor, kalem çevirip tutamıyor vs vs. Kulaklıkla çalışmaktan başka bir çözüm bulamadım.

boyalı kuş
1

mobil görünümden çık