Hangi değerler önem arz eder rampada boğulmadan tıkır tıkır çıkmak için, motor gücü hp-kw, tork, motor hacmi, 0-100 hızlanma süre vb gibi?

not: Otomatik vites olduğunu düşünsek aracın


 

devir-tork eğrisine bak. yüksek tork üretmek için ille devir çevirmek gerekmiyorsa o zaman düşük devirle de rampayı çıkarsın.

ama neden düşük devirle rampa çıkmak isteyesin? mesela ben bazı rampaları 4. vitesle bazılarını 3'le çıkıyorum. acil sollama yapmam gerektiğinde 2'ye çekip 5-6 bin devirlere bile fırlatıyorum arabayı.

benzinlide rapmada 3000-3500 devirin altına düşmedikçe isterse 89 model spring olsun her türlü çıkarsın.

alperz

Genel olarak 3000 devir civarında araba kullanılır. Dolayısıyla 3000 devir civarında maksimum tork önemlidir.

Bu değerin, yokuş çıkarken işinize yarayacak, mutlu huzurlu lay lay lom yokuş çıkmanızı sağlaması için 2000cc ve üstü, tercihan 6 silindir ile olur. Böyle bir araç, keyifle yokuş çıkarken gürül gürül yakıt içer, aklınızda olsun. Arabanın dolu ağırlığı da önemlidir. Keyfinize bağlı tabii ki.

alfired

yokuşlarda tork önemlidir. bir araç max torku ne kadar alt devirde verirse o kadar iyidir. dizeller benzinlilere göre genelde alt devirlerde daha rahat yokuş çıkarlar. şu devirde çıkmalısın diye birşey diyemem çünkü kullanılan araca göre değişiyor bu devirler.

false pretension

2000 cc yazana aldanmayın. 1600 motor otomatik vites Toyota Auris Touring Sports'um keçi gibi tırmanıyor. 1300 cc Kadjar 160 beygir, bayırda zıpkın gibi.

Araç benzinli mi dizel mi o da belli değil. Benzinli araçta tork daha yukarılarda etki ederken dizel araçlarda 2000 devir civarıdır.

boray eris
1

mobil görünümden çık