Ben x bir konuda çok iyi mevzuat ve kanuna hakimim iş ve dosya takibi yapıyorum.

Yanıma bir avukat alsam evrak işleri ve davaları ona takip ettirsem kendimde marka yüzü olsam sizce böyle bir şey mümkün mü ? Kafamda bir iş modeli var.


 

hayır, ama inançlı işlemle olur.
eğer anlaşmazlık çıkarsa ikiniz için de kötü olur

hoot

böyle yapan çok kişi var, iyi yönetirsen sorun olmaz.

yeahbutso

Hukuki bir işte marka yüzü vs olmaz. Bileceğiniz gibi avukatlara yönelik geniş bir reklam yasağı vardır. alacağınız avukat mesleğinin kurallarını biliyorsa zaten bu işe girmez. sonunda ruhsatını kaybetmeye kadar gidebilir.

Türkiye Barolar Birliği Reklam Yasağı Yönetmeliğine göre avukatların, "iş elde etmek için reklam sayılabilecek her türlü girişim ve eylemde bulunmalarının önlenmesini, avukatların mesleklerini özen, doğruluk ve onur içinde yerine getirmelerini, avukatlık sıfatının gerektirdiği saygı ve güvene yakışır şekilde hareket etmelerini, yargılama faaliyetindeki yerlerini ve işlevlerini olumsuzlaştıracak ve yargının görünümünü bozacak davranışlardan kaçınılmasını sağlamak" amacını taşımaktadır.

yönetmeliğin 8. maddesi, "Avukat unvanı kullanarak yazılı, işitsel, görsel iletişim araçlarında ve internet'te yönetmen, düzenleyici, danışman ve sair sıfatlar ile dizi, sürekli yayın, süreli ya da süresiz programlar hazırlayamaz, sunamaz, yönetemez, hazırlanmasına, sunulmasına ve yönetilmesine katılamazlar, ve "Gerek mahkemede temsil görevini yerine getirirken, gerek yazılı, işitsel ve görsel iletişim araçları ve internet ile ilişkisinde kendisini veya üzerinde çalışmakta olduğu hukuki işi reklam olabilecek nitelikte ön plana çıkaramazlar."

Ayrıca esası sizin doğrudan veya dolaylı olarak avukatın ruhsatını kullanacağınız veya aracılık yapacağınız gibi bir durum ortaya çıkarsa daha ciddi sonuçları olabilir.

Belki ufak tefek işlerde belki sorun çıkmaz ama isminiz duyulmaya başlayınca başınız çok ağrır.

emininsel

Kanunen yasak ve cezası var

photo85
1

mobil görünümden çık