Öncelikle bu mal sakınma değil bunu belirteyim.

iphone 13 telefon aldım. şimdi arkadaşlarımın telefonlarına göre kamerası çok güzel. yani fotoğraflar videolar falan bariz fark var.

şimdi sorun şu ki bi yere gittiğimizde hemen diyorlar ki senin telefonla çekelim. okey. ama benim çektiğimi açıları vs beğenmiyorlar ya da hep birlikte çekineli deyip mesela tatilde hiç tanımadığımız yoldan geçen birini çevirip telefonu sormadan etmeden verip bizi çeker misin diyorlar.

buna sinir oluyorum. yani telefonumun başkalarının eline verilmesine üstelik rızam bile alınmadan ki vermek istemiyorum yani rızam istense de gıcık oluyorum.

haksız mıyım? yoksa çok mu abartıyorum?

 

Haklısın, ortalık malı mı senin telefonun? Hafızası doldu falan de birkaç defa deyince bir daha istemezler zaten.

halitkin

Ben "telefonumu vermek istemiyorum" diyip gülümsedim. Zaten arkadaşların bu konuda sana darılacaksa gerçekten arkadaşın değil demektir.

Hepiniz fabrikatör çocuğu falan değilseniz normal insan bunu anlar.

alperz

Telefonu başkasına vermeyelim devir kötü diyebilirsin. Ama sürekli benim telefonla çekmeyelim demek bana biraz fazla bencilce geldi ne yalan söyleyeyim. Böyle düşünen bir arkadaşım varsa bi an önce bana söylesin isterdim, böylece iletişimi koparıp yoluma bakardım. Boşa ağırlık...

lcha

Hassas bir arkadaş ortamınız varsa @aman üstüme geliyorlar +1

Bizim grupta böyle bir saçmalık (benim telefonu yoldan geçen birine vermek) olsa bam diye söylerim ben. Kırılmaz kimse.

nawar

Adamın elinin degdigi telefonu ben yuzume tutup konuşuyorum, bunu istemiyorum de, kaldı ki çok mantıklı bir sebep.

liberal

Bu olayın yaşanma sıklığına göre tepki verip vermemek değişir bence. Sık sık buluşmuyorsak neyse deyip sabrederdim.

Ayrıca çocuk gibi fotoğraf peşinde koşan bir arkadaş grubu ile en son ergenlik dönemimde yüz yüze gelmiştim. Yani yetişkin bireyler buluştuğunda en fazla bir kare fotoğraf çektirir gibi geliyor bana. O da her buluşmada olmaz.

ruhen hastayim ben

Kimse kusura bakmasın, 25 bin liralık telefonumu herkesin eline veremem. Telefon denilen zıkkım sabun gibi bişey, sürekli elimizden düşüyor. Düştü kırıldı diyelim karşıdaki kişinin elinden, ne olacak?

Herkese de sanki görevimmiş gibi sürekli fotoğrafcılık yapamam.

Uygun bir yalan ve bahane bulup söyleyin, ki rahatca her şeyi söyleyebileceğiniz bir arkadaş grubu değilse nasıl bu kadar rahat telefonu alıyolar veriyolar vs.

Bakın şöyle yapın eğer çekinceniz varsa, bir sonraki buluşmaya başka bir emanet telefonla gidin. Kardeşinizin anne babanızın vs ile. İlla ki soracaklardır, yine böyle bir arkadaş grubunda fotoğraf çekilirken çekenin elinden düştüğünü ve ekranını kırıldığını, serviste olduğunu söyleyin.

Bir sonraki buluşmaya da tamir edilmiş telefonla gidersiniz, insanlarsa zaten teklif etmzler artık foto işini size, yok yine muhabbeti olursa o kazayı hatırlatırsınız ve artık temkinli olduğunuzu söylersiniz.

John Bloor

bence çok abartıyorsun her iki konuda da.

theseachange

Arkadaş gruplarının kuralıdır ya en iyi kimin telefonu çekiyorsa onunla çekilir. Sonuçta o an kıymetliyse en güzel haliyle kalsın istemeleri çok normal. Benim arkadaş gruplarımda da bu muhabbet döner rahatsız olmuyor arkadaşlarım.

Başkalarına senin iznin olmadan vermeleri ise bir sorun evet o konuda şaka yollu bir şeyler diyebilirsin.

black holes in the sky

arkadas grubunun sakin mulayim elemanisin ve eline vurup telefonunu aliyorlar haliyle. saka yollu yarim yamalak bir sey soylersen yapmaya devam ederler. net bir sekilde "telefonumu vermek istemiyorum, benim ozel esyam" demelisin. arkadaslarinin hepsi senden daha baskin tipler zaten, kirilmazlar.

hot potato

"telefonumun başkalarının eline verilmesine üstelik rızam bile alınmadan ki vermek istemiyorum"

sadece şunu söylemen yeterli, çok net doğrudan temiz, başkasını kıracak bir söz değil

freebird5406_2

Ben böyle durumlarda çok açık konuşuyorum. İnsanlar şaka mı gerçek mi anlamadıkları için bir daha yapmıyorlar. Çok açık konuşmak yerine biraz açık konuşursam (rahatsız oluyorum, istemiyorum vs. gibi) küsüyorlar.

Bu olayda, birisi telefonu istediğinde: "Siktiğimin fakirleri, siktirin gidin kendinize iphone 14 alın." deyin. Bi de üstüne büyük büyük gülün. "Benim telefonum sizin gibi fakirleri çekmez", "o tipinle benim telefonuma layık değilsin", "durun ben tek selfie çekineyim.", "lan o telefon kaç para ki sen yoldan geçen insana veriyorsun." vs.

nickini vermek istemeyen uye

Telefonunu kapat onların yanında şarjım yok de birkaç sefere alışırlar

titanic kemancısı

Bu direkt mal sakinma oluyor, ki kotu bir sey degil. Yani calinmasin dusmesin zarar gormesin istiyorsunuz, bu da sakinmak iste. Bana biraz abarti geldi, ama sonucta telefon sizin oldugu icin kimin ne dusundugu onemli degil.

Direkt soyleyebilirsiniz, veya bahane bulabilirsiniz. Forografci gibi oldu galeri cok karisti herkes kendi telefonuyla ceksin diyebilirsiniz. Hijyenik degil hosuma gitmiyor diyebilirsiniz.

icim urperiyor

Galerimde nudeların cirit attığı dönemler ben de çok tedirgin oluyorum. Hele bir de "versene bir şeye bakıcam" gibi gereksizce istemeler olunca suçlayıcı gözlerle bakarak suratına puh diye tükürüp "nasıl istersin böyle bir şeyi!?" diyesim geliyor.

Seni çok iyi anlıyorum.

IncredibleMau
1

mobil görünümden çık