selamlar,

malumunuz sıfır araçlar kapanın elinde kalıyor, millet görmeden kapora gönderir olmuş. Biz de bu kervana katıldık. 3-4 aydır arayıştaydım ancak önce kendi aracımı satmam gerekiyordu, şimdiye kısmetmiş.

Citroen c3 shine paket en full paket. Bu pakette alaşımlı jantlar, ön koltuk ısıtma, kör nokta uyarı sistemi, geri görüş kamerası, ön ve arka sensörler, anahtarsız açılma mevcut, belki daha vardır da dikkat edebildiklerim bunlar.

Sitede bu bilgiler hep böyle idi, satış temsilcisi ile konuşurken de aracın full paket olduğunu, geri görüş kamerası ve sensör gibi özelliklerin olduğunu teyit ettirdim. Hatta şöyle söyledi; araçlar full paket olmasına rağmen eksik donanımla gelebiliyor çip krizinden dolayı ancak sizinki full paket. Ben aslında bir düsük modelini alacakken, böyle söyledi, bir de liste fiyatından 10 bin indirim yaptı diye tav oldum. Aracın Aralık 'ta geleceğini söyledi. Olsun dedim.

Kapora gönderdim, bir miktar kredi kullandım bankadan. Derken bir anda araç merkeze geldi dedi, nasıl dedim, oluyor bazen böyle dedi. Para alışverişini ilerletmeden tekrar sordum, 'araç full paket kesin değil mi geri görüs sensörler falan var?'. Tekrar teyit etti "full full" dedi hatta yanında bir arkadasına sordu, o da teyit etti.

Aracı teslim aldık. Sonradan fark ettim ki bu araçta en üst segmentin yalnızca iki özelliği var: 1-geri görüs 2-anahtarsız açılma. Canım sıkıldı açıkçası. Bir düşük paketten 15 bin TL fazla verdim.

Aradım, dedim böyle böyle. Cevap şu:evet full görünüyor ben bir merkeze sorayım belki standardından çıkarılmıştır o özellikler, bi sorun varsa da yardımcı oluruz. O ara internet sitesine girdim, ne göreyim? Hakikaten full donanım standardından çıkartılmış hepsi! Aradı tekrar beni, aracın standardından çıkarılmış sizin arac full paket olarak geçiyor dedi. Tartıştım, çünkü ben bir alt segment pakedi arka kamera ve sensörler hediye sekilde baska bir bayii den 15 bin aşağısına alabilecektim, anahtarsız açılması da benim için önemli bir özellik değildi.
Bu araç full, satarken de kolaylık olur denince mantıklı geldi bana, almışken dolusunu alayım madem dedim.

Tartışma esnasında 3-4 aydır bu şekilde standardı falan da dedi bana, hayır dedim değil, ben uzun süredir bakıyorum bu araçlara. Gerçekten sitesinde de yeni değişmiş. Yani şöyle düşünüyorum, aracın full pakedi artık bu. Buna dayanarak bana yalan söylendiğini düşünüyorum. Kör nokta uyarı sistemi ve sensörlerin eklenmesini istedim. Kör noktayı ekleyemezlermiş, fabrika çıkışlı öyle geliyormuş. Eklenmiyor mu cidden?

Sizce ne yapayım, yoksa abartıyor muyum? Her şeyi en başından beri biliyordu diye düşünüyorum. Bu aracın donanımı eksik dediğimde bana merkeze soralım standardı değişmiş olabilir dediğinde de biliyordu.

Bana en başından, bak kardeşim aracın artık standardı artık bu denseydi ve ben kabul etseydim amenna, ama bu şekilde canım sıkıldı açıkçası.

Şimdi ondan haber bekliyorum ancak neyin haberini beklediğimden de pek emin değilim, eksik donanımların fabrika çıkışlı olması gerektiğini alenen söyledi, burada tamamlanabilecek tek şey sensörler gibi.

Kullanmadan soğudum araçtan, abartıyorsam da yazın lütfen. Siz olsanız n'apardınız? Aa neyse bana liste fiyatından indirim yapmıştı deyip geçeyim mi? Ama bana size eksik donanımdan dolayı indirim yapıyorum denmedi ki.

Uzun uzun da yazdım, kusura bakmayın.

Okuyanlara teşekkürler.

 

Brom hayirli olsun. Evham yapma, kafana takma. Emim ol kardasin. Gule gule kullan. On ve arka sensoru taktir onlara. O ozelligi kafaya takicak bi insan evladi bulamazsin. Keyfine bak.
Tr de sinir hastasi olursun bu tur olaylari kafaya takarsan

sekerler diyarinda bir ruya

kesinlikle haklısın, ama bu ülkede haklı olman malesef pek bir şey ifade etmiyor hocam. bu şark kurnazları senin benim gibi düzene uyan adamların sırtından geçiniyor. bal gibi de biliyordur paket değişikliğini. bilmese bu kadar emin konuşmazdı. şu aşamadan sonra hukuki bir karşılık olabileceğini sanmıyorum. Bana göre tek yapılabilecek şey onlardan ne koparırsam kardır mantığıyla deri koltuk, bagaj havuzu, seramik kaplama, büyük jant, köpekbalığı anten, ön arka koruma/difüzör, karter koruma, yalıtım, cam filmi/kaput filmi, park sensörü, paspas ve garanti uzatma gibi zorlayabileceğiniz tüm geri kalan opsiyonları ücretsiz isteyin, biraz da çirkefleşin. ben yaptım oldu.

bugisme

düpedüz dolandırılmışsın, birde indirim yapıyoruz ayağına kandırıp bir alt paketi vermişler. bence eksik olan koltuk ısıtma, kör nokta ve anahtarsız çalıştırma sıfır bir araç alırken olması gerekli özelliklerden.
tüketiciyi korumayan tüketici korunması kanunu var tabi ama bir sonuç alacağını sanmıyorum.

astronom bey

Dumduz rezalet… eksisozluk’e yazin, carlamadan maalesef markalar cozum uretmiyor.

mor oje

Obcelikle hayırlı olsun, maalesef ülkemizde son üç yıldır müşteri adam yerine konmuyor bayiler tarafından.
Bilmiyorum süreç nasıl oldu sizde ama twllwfonla konuştuğumuzda mail olarak araç sipariş formunu isteseydiniz. Belki özellikler orada daha direk yazardı.
Benimde benzer olmuştu geçen yıl aracı görmeden parayı gönderdim falan ama donanımlarnicin özel mail istemiştim.
Szin yerinizde olsam Citroen Türkiye ye şikayet ederdim bayiyi, yani sosyla medya falan, kesek elinizde form olsaydı daha iyi olurdu ama,yada eski donanımlara ait ss var ise siparişi verdiğiniz zaman onun göründüğünü, araç geldiğinde ise internet sitesinde değiştiğini falan gösteren birşeyler

spacevan

Sana servis bakım indirimi verip falan geçiştirirler ki citroen çoğu tüketici şikayetini çözmeyen bir firma.tavanı siyah modellerle alakalı bir sürü bildirim var ilgilenmedikleri çoğu yerde yazıyordu. Hondanıj c3 bandı problemi varken çoğu aracı çağırıp bunu telafi etmeye çalıştı.sorun hükümetimizle alakalı net bu böyle büyük firmalara vatandaşını ezdiriyor. Mesela vwin avrupada 2 yada 3 paketi var. Bomboş arabası yok doğuş grup özellikle boş çıkartıp bir sürü paketle donanımla fiyatları uçuruyor. Örneğin clionun fullünde çoğu aracın temel donanımı sayılan şeyler yok.orta pakette bile istetme yok ekstra para alıyorlar.en boş modelde ekran yok ya. Devlet vatandaşını ezdirmemeli ancak burası türkiye devlet vergisini firmadan alıyorsa gerisine bakmıyor bile.

mikahakkinen

elinizde tüm opsiyon ve özelliklerin olduğu bir teklif formu yok mu? normalde öyle bir belge veriyorlar onu kullanarak dava açabilirsiniz. ama yoksa üstüne su içeceksiniz maalesef. aracı aldıktan sonra yeni donanımlı versiyonları geldi der geçerler. kafaya takmayın.

roket adam

daha geçen hafta şirkete araç aldık. üst segment bir araç olduğu için ve milyon tane opsiyonu olduğu için bende kıllandım ve sipariş formu istedim. sonuç olarak bu var dedikleri 2 opsiyon yazılmamış. hani vardı dedik bunda yokmuş dediler. 2 milyonluk aracı alan müşteriye bile böyle yapıyorlar. aslına bakarsan da ellerinde ne varsa gazlamaya çalışıyorlar. aralıkta gelecek deyip hemen verelim dediği araç da muhtemelen başkasının sipariş edip vazgeçtiği veya kredi sorunu yaşadığı araç.

delidir yakalayin

Öncelikle hayırlı olsun, sonrasında geçmiş olsun. Madem bundan sonra bu aracın standart full donanımı bu, sizin için gelecekte satışta bir eksiklik ya da sıkıntı olmayacaktır.

Ama başta fazladan ödediğiniz bir ücret var yanlış anlamadıysak, yanıltıldığınızı yanlış yönlendirildiğinizi söyleyip fazla ödediğiniz ücretin iadesini isteyin.

Büyük ihtimal ile serviste bir kaç bakıma ücret almayıp ödeşmek isterler, o da hiç yoktan iyidir.

Yazılı iletişim çok önemli, her şey yazılmalı ve kayıt altına alınmalı ki ileride sıkıntı çıkarsa kim doğru kim yanlış belli olsun.

Ben inşaatlarımda imalat bitmeden daire sahiplerine fayans modeli, mutfak rengi vs bile seçtirince bile yazıya döküp imza alıyorum insanlardan.

Araba bayisi olsam tutanağa teslim olacak aracın lastik ölçüsünü bile yazarım

John Bloor

Ulan tam Citroen C3 alacağım sırada gördüm ve soğudum açıkçası. Daha dün "araba nasıldır?" diye duyuru açmıştım. Ben de hep shine paket bakıyorum ve kime sorsam shine öneriyor. Ancak sizin durumunuzda shine paketin pek bir esprisi kalmamış gibi görünüyor.

Hali hazırda C3 almak isteyen ve bayilerde sıfır araç bulmayan biri olarak ben olsam bir şekilde sineye çekerdim. Piyasa öyle boktan bir hale geldi ki "buna da şükür!" deme noktasına geldik.

Stok sorunu ve üretim hataları günümüz standardı haline geldi, siz de nasibini almışsınız. Ancak iyi yanından bakacak olursak en azından kronik bir problemle karşılaşmamışsınız (malum C3'lerin tavan boyası şikayeti var) ve full paket diye alt paket satmamışlar. Sadece full paketin içeriği değişmiş. Bence durumu kabullenip arkadaşların da söylediği gibi servis bakımı, aksesuar gibi hizmetleri kovalayın. Bunları sıfır C3 bulamayan biri (bulsam ben de alacağım) olarak söylüyorum.

halitkin

@halitkin valla tavan boyası şikayeti devam ediyor mu bilmiyorum ben alalı 3 gün oldu henüz. Güngören citroen'de shine araç var bu arada İstanbul'da iseniz(benim araç aldığım bayii burası değil) , ancak paket içeriği boş maalesef artık.

huzurlarinizda huzursuzluk

Konuyu dağıtmak gibi olmasın ama kaça veriyorlar güngören'deki aracı biliyor musunuz?

roket adam
1

mobil görünümden çık