Aşağıdaki duyuruyu görünce aklıma geldi. Kuduz aşısı oldum mu bilmiyorum ama okula geldiyse olmuşumdur. Şimdi tekrar hastaneye gidip olmak istiyorum deyince olabilir miyim? Kaç doz olmak gerekli? Ücretli bir aşı mı? Koruyuculuğu ne kadar sürüyor?
Teşekkürler.



 

Öyle bi aşı değil kuduz aşısı. Isırıldığında koruyucu olarak yapılıyor. Koruma süresi 2 yıl dense de yok gibi bi şey yani öyle önceden olayım denecek bi durum yok. Sadece yarasaların çok olduğu mağaralara giden mağaracılara falan önlem olarak yapılabiliyor, genel popülasyonda yapılan bir aşı değil.

nundu

koruma suresi yok

Kittie

Yeralti tunel kesfine giderken yaptirmistim. 1 hafta arayla 2 doz vuruldu, talebi degerlendiren de immunoloji hekimiydi diye hatirliyorum. Gidecegim ulkede kuduz asisi olmadigini ogrendigim icin mecbur kalmistim ama. Turkiye'de kirsalda da isirilsaniz en cok bir gun icinde asiya ulasirsiniz, o yuzden burada ya da asiya erisim olan baska bir ulkede isirilmadan yaptirmam.

argaladhel

Tetanoz gibi bir aşı değil +1

Vaka olursa hemen ilk doz, toplamda 4 doz olunuyor. Diğer türlü bazı meslek ve iş gruplarında belirli periyotlarla olunuyor diye okumuştum, kendim ısırılınca araştırmıştım.

İlk 4 dozu olduktan sonra, bir yıl içinde tekrar vaka olursa 2 doz yetiyordu yanlış hatırlamıyorsam.

Isırılmadıysanız, ya da şüpheli bir temas tırmık vs yoksa gerek yok, zaten ilgili meslekleri yapıyor olsanız illa ki birileri söylerdi size.

John Bloor

beyanla olabiliyorsunuz.
sadece belli başlı araştırma hastanelerinde oluyor.

nuisance

Hayır. Benim elimi bir köpek ısırmaya çalışmıştı ama hemen çektim, sadece dişleri hafif sıyırdı kanama olmadı. Salyadan bile bulaşabiliyor diye hastaneye gittim, bunun için gerek yok diyip gönderdiler.

jazzabel
1

mobil görünümden çık